Εκδρομή στο βουνό
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, 08:00
Από Χανιώπορτα
Με συμμετοχή

Ο Πεζοπορικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργανώνει εκδρομή την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στη διαδρομή: Μύθοι - Οροπέδιο Μίνο - Μύθοι.

Οι διοργανωτές περιγράφουν την εκδρομή ως εξής: "Η πορεία μας ξεκινάει από το χωριό Μύθοι. Στην αρχή της πεζοπορίας μας θα περπατήσουμε  σε  δρόμο και στην συνέχεια σε μονοπάτι μέσα σε δάσος όπου συναντάμε το φαράγγι  Ζωνάρη πού καταλήγει στο φαράγγι της Σαρακίνας. Στη συνέχεια  πότε σε μονοπάτι πότε σε χωματόδρομο ανηφορίζουμε  στο υψηλότερο σημείο,  στο οροπέδιο Μίνος σε υψόμετρο 980 μέτρα. Μόλις απολαύσουμε την θέα μας κατηφορίζουμε, όπου θα συναντήσουμε το εκκλησάκι του Μιχαήλ Αρχαγγέλου. Έπειτα συναντάμε το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια διασχίζουμε  το παλιό μονοπάτι του οικισμού Καρύδη το  οποίο χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για να κατέβουν στο χωριό. Συνεχίζοντας συναντάμε μία τύρο - σπηλιά και μερικά μέτρα πιο κάτω θα  ανταμειφθούμε από  ένα σημείο όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ανεμπόδιστη θέα του νότιου Κρητικού πελάγους και συνεχίζοντας καταλήγουμε στο χωριό μύθοι".
 
Συνολική ανάβαση 850 μ.
 
Απόσταση : 16 χλm
 
Ώρες πορείας: 8
 
Βαθμός δυσκολίας: κόκκινη
 
Επικεφαλής: Μάνος Χατζηπαράσχος
 
Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Χανιώπορτας, ώρα 8 π.μ.
 
Κατά την διάρκεια της διαδρομής απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ".
 
Σε όλες τις μετακινήσεις του Πεζοπορικού Ομίλου με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. 
Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.
Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10 μ.μ.
 
Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, κατά τις ώρες 8 με 10 μ.μ. στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στο τηλέφωνο του γραφείου 2810-344588.