Εκδήλωση για ενέργεια
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, 10:00
ΤΕΕ/ΤΑΚ
Δωρεάν

Το Σάββατο 30/03/2024 στις 10:00 στην αίθουσα ΤΕΕ - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Πρεβελάκη & Γρεβενών, στο Ηράκλειο, θα γίνει εκδήλωση για τη "δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και την κατανομή του ηλεκτρικού χώρου στην επικράτεια του νησιού".

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: "Πρόκειται για μία κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, καθώς και των επιμελητηρίων ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΕΒΕΗ, που απευθύνεται σε όλους πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, αιρετή και δημόσια διοίκηση.
 
Με δεδομένη την υφιστάμενη ενεργειακή κρίση και την επιρροή της σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, οι μοναδικές πλέον ενδεδειγμένες βιώσιμες λύσεις, είναι αυτές που προσφέρουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την Κρήτη να πλεονεκτεί σε επάρκεια αυτών.
 
Επενδύοντας στις συλλογικές πρωτοβουλίες και μέσω της δυναμικής που έχουν αναπτύξει οι Ενεργειακές Κοινότητες ευρείας βάσης, οι φυσικές πηγές ενέργειας της Κρήτης θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και χωρικά να κατανεμηθούν ανάλογα, προσφέροντας το μέγιστο όφελος στην τοπική κοινωνία".