Βιβλίο: "Γέλιο φαρμάκι"
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, 19:00
Ξέπαπα 7
Δωρεάν

Οι εκδόσεις "Ραδάμανθυς" παρουσιάζουν το βιβλίο του Παναγιώτη Ζαφείρη με τίτλο: «Γέλιο φαρμάκι – Τρεις μαύρες κωμωδίες». Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στις 7 το απόγευμα στον χώρο των εκδόσεων (οδός Ξέπαπα) στα Χανιά.

Μιλάνε για το βιβλίο οι:

Στέλλα Βραχνάκη, ερ. ηθοποιός, μέλος της ομάδας T for Techni  

Άννα Γεωργούλη, συγγραφέας – σκηνοθέτις

Θεοδώρα Ζώη, φιλόλογος, ερ. ηθοποιός – σκηνοθέτις & μέλος της ομάδας T for Techni

Θανάσης Στρατιδάκης, ερ. ηθοποιός, μέλος της ομάδας T for Techni  

& ο συγγραφέας Παναγιώτης Ζαφείρης

Τι χρειάζεται κανείς για να στήσει το τέλειο έγκλημα; Εκδίκηση και επιθυμία ή απλά τον σωστό συνεργάτη; Μία σειρά από ατυχή γεγονότα ή απλά το κάρμα που επιστρέφει; Τι κοινό έχουν η οικογένεια ενός επιχειρηματία με πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις, ένας θεατρικός θίασος και μια παρέα από γυναίκες που ζουν στο ίδιο σπίτι;

Το έγκλημα της αυτοδικίας μαζί με την επιθυμία του εύκολου χρήματος, περιπλέκονται σε αυτές τις τρεις μαύρες κωμωδίες. Τα μυστικά τριών διαφορετικών σπιτιών, ξεδιπλώνονται μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις με τη βοήθεια οικείων χαρακτήρων. Το «Γέλιο Φαρμάκι» του Παναγιώτη Ζαφείρη, αποτελεί ένα homage στον ελληνικό κινηματογράφο, που σε συνδυασμό με το μολιερικό ιδεώδες, καταφέρνει να προσφέρει έναν ανανεωτικό αέρα στη σύγχρονη ελληνική κωμωδιογραφία. Μία σειρά από σπονδυλωτές ιστορίες που πραγματεύονται ζητήματα εκδίκησης, πάθους και εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο φύλα, γεμάτες με το στοιχείο της ανατροπής.

Αφροδίτη Γερακίτη, ιστορικός – θεατρολόγος

Ο Παναγιώτης Ζαφείρης γεννήθηκε και κατοικεί στα Χανιά. Είναι παραμυθογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική, κάνοντας έπειτα δύο μεταπτυχιακά, ένα στην αρχαία φιλοσοφία και ένα στις θεατρικές και κινηματογραφικές σπουδές. Έχουν εκδοθεί άλλα τρία βιβλία του και έχουν ανέβει 10 θεατρικά έργα του στα Χανιά και ένα στην Αυστραλία. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με διάφορες ομάδες των Χανίων, ενώ το 2021 δημιούργησε τη δική του ομάδα, με το όνομα «T for Techni", με την οποία ανέβασε έργα σαν συγγραφέας και παραγωγός και κάποιες φορές σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει αποσπάσει δύο φορές πρώτο βραβείο, τέσσερις φορές έπαινο και δύο φορές τιμητική διάκριση από λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για θεατρικά, παραμύθια και διηγήματα. Το πρώτο θεατρικό της συλλογής, με τίτλο «Το Ελιξίριο», ανέβηκε μία φορά στα Χανιά και μία στην Αυστραλία.

www.voltarakia.gr