Εκδήλωση για παιδιά
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024, 12:00
Έβανς 5
Δωρεάν

Ο Ασίντ είναι ένα παιδί πρόσφυγας. Όταν ξεσπάει πόλεμος στην πατρίδα του, αρχίζει να φοβάται κι ας είναι ατρόμητος (Ασίντ σημαίνει λιοντάρι). Μια νύχτα, φεύγει εντελώς μόνος του και η βάρκα που τον μεταφέρει τον αφήνει σ’ ένα νησί. Θα βρεθεί σε μια ακτή με μόνη συντροφιά του ένα κόκκινο κουμπί με δυο τρύπες που γίνεται φίλος του, παιχνίδι, παρέα του και μεταμορφώνεται κάθε φορά σε ό,τι του λείπει, ό,τι αγαπά, ό,τι χρειάζεται. Εκεί έρχεται συχνά κι ένα θαλασσοπούλι κατάμαυρο, με ράμφος παράξενο και μακρύ. Είναι ο Αριστοτέλης ο θαλασσοκόρακας. Ώσπου ξαφνικά, ένα πρωί ο Ασίντ χάνει το κουμπί του.

Η συνέχεια στο βιβλιοπωλείο & καφέ Sophistico by Greekbooks στην οδό Έβανς 5, στο Ηράκλειο το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στις 12.00 το μεσημέρι. 
 
Η Ελένη Μπετεινάκη διαβάζει και αφηγείται το πέμπτο βιβλίο της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης των Παραμυθιών του Σαββάτου.
 
Το βιβλίο: «Με ένα κόκκινο κουμπί»  έχει εικονογραφήσει ο Νικόλας Ανδρικόπουλος και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
 
Στη συνέχεια θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία του Joseph με την κίτρινη ομπρέλα του!
 
"Θα μιλήσουμε για την φιλία, την εν συναίσθηση, την αγάπη, τα προσφυγόπουλα…
 
Θα φτιάξουμε βάρκες χάρτινες να ταξιδέψουν όνειρα και ευχές μας.
 
Θα συζητήσουμε  για τα πουλιά πρόσφυγες…
 
Θα μπούμε στη θέση του άλλου", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο 2810 286035 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.