Ποίηση στα λεωφορεία!
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, 12:00
Αστικά δρομολόγια
Δωρεάν

Αν θέλετε να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία, τότε ετοιμαστείτε την Πέμπτη 21 Μαρτίου να μπείτε σε... λεωφορεία!

Εθελοντές θα απαγγέλουν ποιήματα για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Τη σχετική ενημέρωση λάβαμε από τη δημοτική παράταξη "Δικαίωμα στην πόλη" (παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο Ηρακλείου), που σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

"Η Ομάδα Πολιτισμού των εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργανώνουν ανάγνωση ποιημάτων με τίτλο: «Ποίηση εν κινήσει», την Πέμπτη 21 Μαρτίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, στις γραμμές 2 (Λιμάνι-Κνωσός) και 10 (Αεροδρόμιο - Γάζι) των αστικών λεωφορείων.

Η «συνομιλία» μελών της ομάδας με τους πολίτες μέσα σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο, όπως ένα κινούμενο όχημα, είναι μια ευκαιρία η ποίηση να «δηλώσει» την παρουσία της, αλλά και ένας τρόπος να συνδεθεί μια καθημερινή πράξη, αυτή της μετακίνησης, με τον κόσμο των ποιητριών/ων. Ποιήματα θ’ απαγγείλουν εθελόντριες/ες της Ομάδας Πολιτισμού καθώς και σπουδάστριες/ες της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης «Νότος» και του «Θεάτρου της Ημέρας»".

www.voltarakia.gr