"Μία σκέψη για το Γιάννη"...
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 18:00
Πόρος
Δωρεάν

Συνεχίζεται η έκθεση - αφιέρωμα στον Γιάννη Δημητράκη στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (οδός Νυμφων 3, στον Πόρο).

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: "Μια έκθεση που κάλλιστα θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς ως ένα εικαστικό μνημόσυνο φίλων καλλιτεχνών για τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγο καιρό. 
 
Τίτλος της έκθεσης είναι: "Μία σκέψη για το Γιάννη"... κι απευθύνεται στο κοινό μας που τον γνώρισε και τον αγάπησε, δεδομένου ότι αρκετό χρόνο βρέθηκε ανάμεσά μας ώστε να δοθεί η ευκαιρία της συναναστροφής αλλά και της εκτιμήσεως στο πρόσωπό του, στις σκέψεις του και στο μεγάλο ταλέντο που διέθετε στην εικαστική γραφή.
 
Ο Γιάννης Δημητράκης γεννήθηκε το 1958 στην Παιανία όπου έζησε κι εργάστηκε.  Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους τον Δημοσθένη  Κοκκινίδη, τον Βαγγέλη Δημητρέα και άλλους. Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις και ακόμα περισσότερες ομαδικές, ανήκε δε στην ομάδα της γκαλερύ Μέδουσα. 
 
Στην Κρήτη, εξέθεσε στο ΜΕΤΗ το 2016 είχε δε την χαρά να γίνει αποδεκτός χάριν της πνευματώδους καλλιέργειας που διέθετε και η οποία συνδιαζόμενη με την σεμνότητα που τον διέκρινε αναδείκνυε τον έντιμο και εργατικό καλλιτέχνη και το υψηλό επίπεδο του έργου του".
 
Στην έκθεση παίρνουν μέρος αλφαβητικά οι εξής καλλιτέχνες:
 
Αλατσάκης Χρίστος, Ανδρικοπούλου Όλγα, Βασιλάκου Αργυρή, Γαβαλάς Γιάννης, Δήμος Τάσος, Δούμα Θαλασσινή, Θεός Βασίλης, Καζάκου Άννα, Καμπιτάκης Μηνάς, Καραμούζη Ράνια, Κατιμερλή Άννα, Κελαϊδή Μαρία, Κομνηνού Ειρήνη, Κουκουζέλη Ιωάννα, Κουνάλης Κώστας, Λατινοπούλου Αθηνά, Λυρίτη Μπέτυ, Μάνου Έφη, Μαργαρώνη Λυδία, Μπλιάτσου Γεωργία, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Νομικός Γιάννης, Πανταζή Δέσποινα, Παπαγγελής Ευάγγελος, Παπαδημητρίου Γιώργος, Παπανικολάου Δημήτρης, Πετρή Μαρίνα, Πολιτοπούλου Ελένη, Ρουμελιώτη Φλώρα, Σαββανίδου Σταματίνα, Σαλούστρου Αννα, Σαμουηλίδου Βίκυ, Σταύρου Τίτα, Φαλκώνης Μιχαήλ, Χατζή Αθηνά. 
 
Επίσης η Αιμιλία Παπαφιλίππου ανταποκρίθηκε με βίντεο στην πρόσκληση των διοργανωτών, ενώ υπάρχουν και γραπτές παρουσιάσεις σχετικές με το θέμα από τον Παντελεήμονα Τζορμπατζόγλου, εφημέριο των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή του Ψυρρή, τον συλλέκτη, επικοινωνιολόγο Ανδρέα 
Θεοδωρακόπουλο και τον Αντώνη Περαντωνάκη, φιλόλογο και θεατρικό παιδαγωγό.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου 2024
 
Η έκθεση θα αρχίσει το Σάββατο 23 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Απριλίου 2024 στην αίθουσα της οδού Νυμφών 3. 
 
Το ωράριο λειτουργίας είναι 18.00 - 20.00 καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. 
 
Για κάθε άλλη δυνατότητα πρέπει να συνεννοηθείτε στο μειλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6976 974000.