Παράσταση Τενεσί Ουίλιαμς
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, 21:00
Θέατρο "Βλησίδης"
Δωρεάν

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο του Tennessee Williams «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι». Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Παρασκευη 22, 
Σάββατο 23, 
Κυριακή 24, 
Τετάρτη 27, 
Παρασκευή 29, 
Σάββατο 30
και Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.
 
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ, οι πόρτες θα ανοίξουν στις 8 το βράδυ.
 
Λίγα λόγια για την παράσταση: "Μετά τον θάνατο του νεαρού Σεμπάστιαν, η μητέρα του, Βιολέτα Βέναμπλ, ζει ανάμεσα στα παράξενα φυτά του γιου της, αρνούμενη να δεχτεί την πραγματικότητα γύρω απ’ τις συνθήκες θανάτου του. Η κυρία Βέναμπλ λάτρευε παθολογικά τον γιο της και συντηρούσε, σχεδόν όλα τα χρόνια που έζησαν μαζί, το οιδιπόδειο σύμπλεγμα που είχε αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Κάθε καλοκαίρι, οι δυο τους ταξίδευαν μαζί για να γνωρίσουν τον κόσμο και για να μπορέσει ο Σεμπάστιαν να γράψει το «Ποίημα του Καλοκαιριού». Το περσινό όμως καλοκαίρι, για πρώτη φορά η κυρία Βέναμπλ δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν, που επωμίστηκε το ρόλο που κατείχε μονοπωλιακά ως εκείνη τη στιγμή η κυρία Βέναμπλ. Εκείνο το καλοκαίρι ο Σεμπάστιαν πέθανε σε κάποια παραθαλάσσια τοποθεσία της Ισπανίας κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα πάνω στο θάνατο του Σεμπάστιαν, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει κι η Κάθριν κινδυνεύει".
 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Λεωνίδας Μανωλικάκης
Σκηνικά, κοστούμια: Ελένη Καρμπαδάκη
 
Διανομή 
Κα Βέναμπλ: Έλενα Αθανασοπούλου
Δρ Κούκροβιτς: Νίκος Δεσποτάκης
Δις Φόξχιλ: Χριστίνα Πουλτσάκη  
Κάθρην Χόλλυ: Ελένη Καρμπαδάκη 
Αδελφή Ευτυχία: Χριστίνα Φαϊτάκη 
Κα Χόλλυ: Εμμανουέλα Κυριακοπούλου 
Τζώρτζ Χόλλυ: Γιώργος Ατζάρης
 
Η παράσταση δίδεται με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Χανίων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που εορτάζεται στις 27 Μαρτίου 2024.
 
Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.