Ομιλία για τα social
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, 19:30
Πλ. Ρήγα Φεραίου
Δωρεάν

"Social Media: Ίσως η πιο επικίνδυνη απειλή για την ψυχική υγεία" είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:30 το απόγευμα.

Ομιλητές είναι ο γιατρός Γιώργος Ιβανόβας και η σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευτικός Χριστίνα Τσινέλη.
 
Λίγα λόγια για την ομιλία από τους διοργανωτές: "Ο βασικός σκοπός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) είναι η επικοινωνία και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Υποτίθεται πως δημιουργήθηκαν για να μας συνδέουν, να μας ενημερώνουν και να προωθούν τη δημιουργικότητα. Δυστυχώς, όμως τα τελευταία χρόνια σταδιακά μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε εφιάλτη. Αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την κρίση ψυχικής υγείας που έχει παρασύρει τα παιδιά και τους εφήβους σαν ένα μεγάλο κύμα. Αυτή η δραματική κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που απαιτείται αποφασιστική δράση από τους γονείς.
 
Στόχος της διάλεξης είναι η ανάδειξη του βαθμού κινδύνου στον οποίο βρίσκονται τα παιδιά μας και η εξήγηση ορισμένων παραγόντων αυτής της επιβλαβούς εξέλιξης. Επιπλέον, θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε στρατηγικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των επικείμενων κινδύνων".
 
Η διάλεξη θα γίνει στο χώρο συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης (δίπλα από το ιατρείο). Πλατεία Ρήγα Φεραίου 13, 3ος όροφος (περιοχή Αγίου Μηνά).
 
Η διάλεξη είναι ανοιχτή προς το κοινό και χωρίς κόστος συμμετοχής. Είναι, ωστόσο, απαραίτητη η κράτηση θέσης είτε τηλεφωνικά στο 2810-342078 ή 6976-092672 είτε μέσω e-mail.