Εσπερινός της συγχωρήσεως
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024, 17:00
Κολυμπάρι
Ελεύθερη συμμετοχή

Ο εσπερινός της συγχωρήσεως θα τελεστεί στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς (στο Κολυμπάρι Χανίων) την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 στις 5 το απόγευμα χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο "εσπερινός της συγχωρήσεως" τελείται το απόγευμα της  Κυριακής της Τυροφάγου. Στο τέλος του ανταλλάσσεται ο ασπασμός της συγνώμης εντός του Ναού, για την πρώτη «συγχώρεση» προκειμένου οι πιστοί ν’ αγωνιστούν στο πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 

Πριν τον Εσπερινό, στις 4.45μ.μ. θα γίνει υποδοχή αποτμήματος από τη δεξιά χείρα του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, το οποίο και θα εκτεθεί δια προσκύνηση κατά την διάρκεια του Εσπερινού. Μετά τον εσπερινό θα γίνει ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Παρθενίου Καλυβιανάκη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ατάλης Μπαλή, με θέμα: «Η Αγία Τεσσαρακοστή ως θεραπευτική – αγιαστική περίοδος για τον σύγχρονο ψυχικά πάσχοντα άνθρωπο. Θεραπευτικά στάδια».  

Στους παρόντες θα διανεμηθεί, ευλογία, η νέα έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου με τον τίτλο: «Προσευχής Θησαυρίσματα», που περιλαμβάνει: Πρωινή Προσευχή, Προσευχές της Τραπέζης, Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, Μέγα Απόδειπνο, Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, Πασχάλιος – Ημερονύκτιος Ακολουθία ως και τις Νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

www.voltarakia.gr