Εκδρομή στο Ρέθυμνο
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024, 08:30
Από Χανιώπορτα
Με συμμετοχή

Ο Πεζοπορικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργανώνει εκδρομή στο φαράγγι των Μύλων και στο Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024.

Οι διοργανωτές περιγράφουν την εκδρομή ως εξής: "Tο λεωφορείο θα μας μεταφέρει στην είσοδο του φαραγγιού των Μύλων το οποίο θα διασχίσουμε μέχρι την έξοδό του στο Ξηρό Χωριό. Το Φαράγγι είναι κατάφυτο από πλατάνια και πολλά άλλα είδη χλωρίδας, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει τρεχούμενο νερό.
 
 Θα περάσουμε μέσα από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό των Μύλων, ονομασία που πήρε το Φαράγγι χάριν των πολλών Μύλων που υπήρχαν μέσα σ αυτό.
 
 Από το Ξηρό Χωριό το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στην πόλη του Ρεθύμνου για να παρακολουθήσουμε την μεγάλη παρέλαση του διάσημου Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και να διασκεδάσουμε με τους καρναβαλιστές.
 
Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να μεταμφιεστούν μπορούν να αφήσουν τις στολές τους στο λεωφορείο και να ντυθούν μετά την πεζοπορία.
 
Το λεωφορείο θα σταθμεύσει στον κόμβο Ατσιπόπουλου και η μετακίνηση προς και από το κέντρο του Ρεθύμνου θα γίνει με αστικά λεωφορεία που ο Δήμος Ρεθύμνου θα διαθέτει δωρεάν. Λόγω της δυσκολίας της μετακίνησης και για λόγους ασφάλειας δεν μπορούν να συμμετέχουν ανήλικα παιδιά.
 
Επικεφαλής: Γιαλιτάκη Αθηνά
Βαθμός δυσκολίας: Πράσινη
 
Ώρες πορείας: 3
 
Αναχώρηση ΚΤΕΛ Χανιώπορτας  - Ώρα 8.30 π.μ.
 
Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής: 8.30 μ.μ.
 
Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού ή μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.
 
Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ κατά την διάρκεια της πεζοπορίας.
 
Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10 μ.μ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.
 
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10 μ.μ. στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588.