Αποκριάτικη αφήγηση
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024, 12:00
Έβανς 5
Δωρεάν

Ο "Πρίγκιπας Χαρταετός" ζωντανεύει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στις 12 το μεσημέρι,  στο βιβλιοπωλείο Sophistico by Greekbooks (οδός Έβανς 5) στο Ηράκλειο.

Η Ελένη Μπετεινάκη μαζί με τις κούκλες της θα αφηγηθεί την πιο πρωτότυπη και παραμυθένια ιστορία για τους … χαρταετούς.
 
Ένα σύγχρονο παραμύθι που μας ταξιδεύει σε παλαιότερα έθιμα  και θυμόμαστε πως έφτιαχναν τους παραδοσιακούς χαρταετούς, κάποτε!
 
Για την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε σε αγνώστους.
 
Για τις επιθυμίες και τα όνειρα, για υποσχέσεις και αν πρέπει ή όχι να τηρούνται. Για την ελευθερία των επιλογών και της σκέψης…
 
Λίγα λόγια για τον "Πρίγκηπα Χαρταετό" από τους διοργανωτές: "Ήταν μια φορά κι έναν καιρό, στη μέση ενός απέραντου ωκεανού, ένα μικρό νησί με όνομα παράξενο και κατοίκους μικροσκοπικούς, που όλη μέρα έπαιζαν και τραγουδούσαν και δούλευαν μόνο όταν είχαν κέφι. Το μικρό νησί του Πηγαινέλα είχε για βασιλιά του τον Γαργαλίτσα τον Πρώτο και βασίλισσα την πανέμορφη Σκανταλιά. Το ζευγάρι είχε κι έναν γιο, τον Χαρταετό, που αγαπούσε πολύ τις περιπέτειες. Το όνειρό του ήταν να ταξιδέψει μακριά από το νησί του, να γνωρίσει καινούρια μέρη κι άλλους ανθρώπους… Στον δρόμο του, όμως, εμφανίζεται η μάγισσα Χαρβάλω, που του υπόσχεται να τον βοηθήσει, φτάνει να περάσει τρεις δοκιμασίες.
 
Τι θα ζητήσει ο πρίγκιπας από τον νάνο Άνω Κάτω και τι από τη γριά Μοναδική;
 
Να εμπιστευτεί την άγνωστη μάγισσα";
 
Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει εργαστήρι χειροτεχνίας. Η Ελένη Μπετεινάκη και τα παιδιά, θα φτιάξουν μικρούς Χαρταετούς που θα πετάξουν ψηλά...
 
Είσοδος ελεύθερη!
 
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2810 286035 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.