Προβολή: Παναγία Σουμελά
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 20:00
Ανδρόγεω
Δωρεάν

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 και ώρα 8 το βράδυ θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ του δρ. Γεώργιου Χαραλαμπίδη για την Παναγία Σουμελά στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω (πάνω από το Πολύκεντρο) στο κέντρο του Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ηρακλείου με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.
 
Η παρουσίαση θα γίνει απο τον δρ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη που μας έρχεται απο την Δράμα. Ο κ. Χαραλαμπίδης με ειδικότητα μαιευτήρα - γυναικολόγου υπηρέτησε για πολλά χρόνια τον κλάδο της υγείας ως ιατρός αλλά και ως ελεγκτής και διευθυντής μονάδων και υπηρεσιών υγείας με πολύ αξιόλογο έργο δράσης.
Μετά την συνταξιοδότηση του το 2009 άρχισε να αναζητά τις ρίζες του, κάτι το οποίο έφερε στο προσκήνιο πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα αλλά και πραγματικές ιστορίες των προγόνων του. Ιδιαίτερη έρευνα έγινε για τον αδελφό του παππού του Πολύκαρπου (Τριαντάφυλλου), Ιερομόναχου - Ηγουμένου της Παναγίας Σουμελά της Σαντάς του Πόντου και μετά Αρχιμανδρίτη της Λαυρεντιανής Ιεράς Μονής της Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Μοναστηράκι-Τσοπάγκας) Δράμας (1887-1957).
 
Το 2022 ολοκλήρωσε την video ταινία του με θέμα: "Παναγία Σουμελά", για να αποδώσει την πρέπουσα τιμή για τα 100 χρόνια από την έξοδο της Ι.Μ. της Σουμελά, και τον Ηγούμενο Πολύκαρπο, την οποία και θα παρακολουθήσουμε.
 
Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.