Συνάντηση τοπικής ιστορίας
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024, 11:00
Ιστορικό Μουσείο
Δωρεάν

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στις 11:00, συνεχίζονται οι συζητήσεις για την τοπική ιστορία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (παραλιακή λεωφόρος, Ηράκλειο). 

Η εισαγωγική ομιλία της τρίτης συνάντησης θα γίνει από την Ελευθερία Ζέη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας Νέων Χρόνων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 
 
Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της Κατερίνας Αναγνωστάκη, υποψήφιας δρ. Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με τίτλο: "Η αλλοδοξία στην Κρήτη στις αρχές του αιώνα: η περίπτωση των Κρητικών Εβραίων" και η ομιλία του Γιώργου Διακάκη, κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με τίτλο: "Πειθαρχία σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου (1880-1940)".
 
Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τη Βικελαία Βιβλιοθήκη και τα ΓΑΚ Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις είναι δημόσιες και ενδέχεται να βιντεοσκοπηθούν και να ληφθούν φωτογραφίες. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτή.
 
Η επόμενη συνάντηση τοπικής ιστορίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2024.