Αλκοόλ και νέοι  
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, 08:30
Εσταυρωμένος
Δωρεάν
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 το τρίτο κατά σειρά πανελλήνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο πρόληψης, με θέμα «Αλκοόλ και Νέοι».
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΕΣΥ όλων των Υγειονομικών Περιφερειών.
 
Το σεμινάριο, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 330 επαγγελματίες υγείας, περιλαμβάνει  θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και θα πραγματοποιηθεί υβριδικά και δια ζώσης στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης (αίθουσα συσκέψεων /για τους επαγγελματίες υγείας της Κρήτης), την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, κατά τις ώρες 8:30 – 15:00.
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση όλων εκείνων των παραγόντων που επηρεάζουν τη χρήση αλκοόλ, η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και αυξημένης ευαισθητοποίησης  σχετικά με το θέμα στις νέες γενιές και η διαμόρφωση κοινού, σε πανελλήνιο επίπεδο, εκπαιδευτικού υλικού και διαδραστικών εργαλείων για την αντιμετώπιση ενός τόσο  σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι αυτό της χρήσης/κατανάλωσης αλκοόλ και  των επιπτώσεων της.