Διαφορετικό, γευστικό απόγευμα
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 18:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 μπορούμε να ζήσουμε ένα διαφορετικό, γευστικό απόγευμα στο Ηράκλειο. Για την ακρίβεια λίγο έξω από το Ηράκλειο, στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου θα διεξαχθεί μια εκδήλωση για το συνδυασμό κρητικής τσικουδιάς, λικέρ και τοπικών γεύσεων.

Την εκδήλωση - σεμινάριο διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στις εγκαταστάσεις του, οδός Ικάρου & Αρχιμήδους 1.
 
Τίτλος της εκδήλωσης είναι "Drink Pairing: Κρητική Τσικουδιά και Λικέρ σε συνδυασμό με την Τοπική Γαστρονομία".
 
Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει το παραδοσιακό κρητικό απόσταγμα, με επιλεγμένα λικέρ και φαγητό. Ένα απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις και τον πολιτισμό της Κρήτης.
 
Όσοι κάνουν το ταξίδι αυτό θα αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της κρητικής γαστρονομίας και κουλτούρας και θα ανακαλύψουν τρόπους ανάδειξης των γεύσεων των τοπικών προϊόντων.
 
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων παραγωγών κρασιού και αποσταγμάτων για δική τους κατανάλωση, οινολόγων, οινοποιών, αποσταγματοποιών, διήμερων αποσταγμάτων, ιδιοκτητών και προσωπικού καταστημάτων και ξενοδοχείων που πωλούν αλκοολούχα ποτά, ιδιοκτητών και προσωπικού αποσταγματοποιείων, επισκεπτών της Κρήτης που θέλουν να γνωρίσουν την γαστρονομία σε συνδυασμό με τα Κρητικά Ποτά, σεφ, μπάρμαν και άλλων που ενδιαφέρονται για την τέχνη του συνδυασμού ποτών.
 
Τι θα μάθουν οι συμμετέχοντες πιο συγκεκριμένα;
  
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τους διαφορετικούς τρόπους απόλαυσης της τσικουδιάς με παραδοσιακές κρητικές συνταγές και θα εξερευνήσουν τους συνδυασμούς της με άλλα τοπικά λικέρ και φαγητά. Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης την προσαρμογή του καταλόγου σε χώρους εστίασης, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης προώθησης ή πώλησης του προϊόντος.
 
Το Drink Pairing περιλαμβάνει την γευστική δοκιμή τσικουδιάς Κρήτης και έξι (6) διαφορετικών γεύσεων λικέρ, σε συνδυασμό με εκλεκτές γεύσεις.
 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, από τις 18:00 μ.μ. έως τις 20:30 μ.μ.
 
Κόστος συμμετοχής: 50€
 
Κάντε τώρα την αίτησή σας ΕΔΩ και εξερευνήστε τους συνδυασμούς της τσικουδιάς με άλλα τοπικά λικέρ και φαγητά.
 
Οι επιπλέον δυνατότητες που προσφέρονται
 
Για ομάδες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "Συνδυασμός της Κρητικής Γαστρονομίας με την Τσικουδιά και τα Λικέρ", μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Τεχνικές Σχολές για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. Η διάρκεια του προγράμματος είναι ευέλικτη και η ώρα και η ημέρα μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας.
 
Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε τις αυθεντικές γεύσεις της Κρήτης και να κατανοήσετε βαθύτερα τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της. Είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει όποιος ενδιαφέρεται για την τέχνη του συνδυασμού ποτών και την πλούσια ιστορία των ελληνικών αποσταγμάτων.
 
Εισηγητές: Ο Γιώργος Νικηφόρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απέκτησε πτυχίο Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.. Κατά την περίοδο 2006 – 2015 ήταν ιδιοκτήτης σε Συμβουλευτικό - Φοροτεχνικό γραφείο. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point.
 
Επικοινωνία: Πληροφορίες ΕΔΩ και στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Ικάρου και Αρχιμήδους Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302730 &  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr