Ρεσιτάλ πιάνου Βιδαλάκη
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, 21:00
Πολιτιστικό Κέντρο
8 - 12 ευρώ

Ρεσιτάλ πιάνου της Κωνσταντίνας Βιδαλάκη με τίτλο: "Ενθύμια αντιθέσεων: Μπετόβεν και Ντεμπυσύ" πραγματοποιείται την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (αίθουσα συναυλιών).

Δύο κόσμοι αντιθέσεων συνυπάρχουν για να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τους ενώνει. Η νεαρή σολίστ Κωνσταντίνα Βιδαλάκη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που αποτυπώνει μουσικά ενθύμια από τις ζωές των δύο μεγάλων συνθετών με έργα σταθμούς στην ζωή τους. Από τον μοναχικό άηχο κόσμο του Beethoven στις αέρινες περιπλανήσεις και τα υδάτινα βάθη της σκέψης του Debussy...
 
Πρόγραμμα
 
C. Debussy (1862 – 1918) –– Préludes Premier Livre
I. Danseuses de Delphes
II. Voiles
III. Le vent dans la plaine
IV. Les sons et les parfums tournent dans l'air du soir
V. Les collines d'Anacapri
VI. Des pas sur la neige
VII.Ce qu'a vu le vent d'ouest
VIII. La fille aux cheveux de lin
IX. La sérénade interrompue
X. La cathédrale engloutie
XI. La danse de Puck
XII.Minstrels
 
L. v. Beethoven (1770 – 1827) – Sonate op. 31 No 2
1. Largo – Allegro
2. Adagio
3. Allegretto
 
Προπώληση εισιτηρίων
 
Η προπώληση των εισιτηρίων αξίας 12€ και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30 - 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30 - 14:00 & 17:30 - 20:30, τηλ. 2813409247).
● Ηλεκετρονικά από εδώ.
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
 
Ποια είναι η καλλιτέχνης;
 
Η Κωνσταντίνα Βιδαλάκη, γεννημένη στα Χανιά, ανήκει στη νέα γενιά ανερχόμενων Ελλήνων πιανιστών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των πέντε ετών και από νεαρή ηλικία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και υποτροφίες, όπως μεταξύ άλλων, το ειδικό Βραβείο Gina Bachauer, υποτροφίες από το Ισπανικό Σωματείο "World in Harmony", το γερμανικό Ίδρυμα Ernst von Siemens και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας.
 
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Κολομβία, Περού και Ισημερινό καθώς και σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου Πόρου. Έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Ανόβερου, η Συμφωνική Ορχήστρα της Αρεκίπα, η Συμφωνική Ορχήστρα του Κούσκο, η Ορχήστρα Renaissance Filarmonia και η Camerata του Colegio Republica de Francia. Επιπλέον έχει ηχογραφήσει σε ζωντανή μετάδοση για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας καθώς και για την γερμανική τηλεόραση H1 σε παραγωγή της Unesco.
 
Το 2020 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Après un rêve", σε συνεργασία με τον τρομπονίστα Pavlo Titiaiev. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο με την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη της Θέτιδας Νικολοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Ανοβέρου στην τάξη του καθηγητή Christopher Oakden και το 2022 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με διάκριση στην τάξη της Βασιλείας Ευσταθιάδου.