Απονομή βραβείο "Βικέλας"
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, 19:00
Βικελαία
Δωρεάν

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία (Β.Μ.Ε.) προσκαλεί τα μέλη της και κάθε ενδιαφερόμενο στην τελετή απονομής του 3ου βραβείου «Δημήτριος Βικέλας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου (Μέγαρο Αχτάρικα 2ος όροφος), στις 7 το απόγευμα.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμοί: Ρένα Παπαδάκη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Σοφία Κανάκη, πρόεδρος Β.Μ.Ε.
Κεντρική ομιλία: Δημήτρης Πολυχρονάκης, καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Ο Δημήτριος Βικέλας, ένας συντηρητικός εκσυγχρονιστής».
Παρουσίαση εργασιών: Αγγέλα Γιώτη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Βράβευση
Αντιφώνηση βραβευθέντων

Λίγα λόγια για το βραβείο: Το βραβείο στη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα, δωρητού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ηρακλείου, απονέμεται ανά διετία, σε νέους επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 35 ετών, με βάση αδημοσίευτες επιστημονικές τους εργασίες, που μπορούν να εντάσσονται θεματικά σε όλους τους τομείς του Ελληνικού Πολιτισμού.

Οι εργασίες έχουν ερευνητικό χαρακτήρα, είναι αυτοτελείς και πρωτότυπες. Εφόσον οι υποψήφιοι προς βράβευση είναι φοιτητές, οι εργασίες μπορούν να έχουν εκπονηθεί στo πλαίσιo των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων. Οι εργασίες έχουν αξιολογηθεί από Επιστημονική Επιτροπή, που θα ορισθεί από τη Βικέλειο Μορφωτική Εταιρεία.