Ενημέρωση για γυναίκες
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024, 18:00
Πέραμα
Δωρεάν
 
Η «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών», αποτελεί σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της αναγκαιότητας σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών. 
 
Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Κατά του Καρκίνου Στόχος – Πρόληψη,  συνδιοργανώνουν δράση ενημέρωσης για τη δύναμη της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλ. Ελευθερίας, από τις 09:00 έως τις 13:30 και κατά τη διάρκειά της η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιεί δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.
 
Επιπροσθέτως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμος Μυλοποτάμου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των γυναικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης, με τίτλο:  «Δράσεις ενάντια στις επικίνδυνες συμπεριφορές, την παραβατικότητα, τη χρήση ουσιών από εφήβους. Παρέμβαση στο άτομο, την οικογένεια, το σχολείο, την κοινότητα», που υλοποιείται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.