Η νεράιδα Σερπαντίνα
Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024, 12:00
Έβανς 5
Δωρεάν

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στις 12.00 το μεσημέρι, στον 2ο όροφο του καφέ - βιβλιοπωλείου Sophistico by Greekbooks.gr (οδός Έβανς 5) η  Ελένη Μπετεινάκη συντροφιά πάντα με τις κούκλες της θα αφηγηθεί ένα παραμύθι σαν εκείνα του παλιού καλού καιρού που μιλάει για την δύναμη και την αντοχή της Αγάπης.

Ένα ταξίδι αναζήτησης είναι αυτό το παραμύθι, γεμάτο αγάπη, ομορφιά, επιθυμίες, όνειρα, μουσική και εικόνες χαράς.
 
Η Νεράιδα Σερπαντίνα, ο Πρίγκιπας Χαρτοπόλεμος, η Βασίλισσα Χαρά, ο Βασιλιάς Γελαστός και η μάγισσα Χαλάστρα θα σας βάλουν στο πνεύμα  της Αποκριάς!
 
Μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουμε τον  Πρίγκιπα Χαρτοπόλεμο σε χάρτινη κούκλα και την μάσκα της Νεράιδας Σερπαντίνας.
 
Είσοδος ελεύθερη!
 
Λίγα λόγια για το παραμύθι: «Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα παράξενο δάσος, γεννήθηκε ένα κοριτσάκι με κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα κι από τις φράουλες την Άνοιξη.
 
Τρεις μέρες μετά τη γέννησή του ήρθαν οι Μοίρες να του μοιράσουν τα δώρα τους. Έτσι γινόταν σαν γεννιόταν μια μικρή νεράιδα...Την ίδια μέρα στο παλάτι του βασιλιά Γελαστού γεννήθηκε ένα αγόρι που ’χε ολοστρόγγυλο πρόσωπο, δέρμα και μαλλιά κατάλευκα...
 
Κανένας όμως δεν είχε σκεφτεί πως σε τούτο το δάσος ό,τι κι αν συνέβαινε θα έπρεπε να το γνωρίζει η μάγισσα Χαλάστρα! Κι έτσι αφού δεν είχε προσκληθεί στην Γιορτή για το μοίρασμα των δώρων ο θυμός της Χαλάστρας έγινε τόσο μεγάλος που η μικρή νεράιδα δεν θα μπορούσε ποτέ να χορέψει εκτός κι αν»...