Το τραγούδι της Eurovision
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024, 21:00
Από το σπίτι
Δωρεάν

Σε μια έκτακτη βραδινή εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ από την ΕΡΤ1, θα γίνει η παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024 και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Μαρίνα Σάττι.

Αν θέλετε να μάθετε για τα παιδικά χρόνια της Μαρίνας Σάττι στο Ηράκλειο μεταβείτε εδώ.

Στο 2ο ημιτελικό η Ελλάδα

Στις 7 Μαΐου θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός, στις 9 ο δεύτερος και στις 11 Μαΐου ο τελικός. Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στο δεύτερο ημιτελικό, στην 4η θέση. Μαζί της στο ίδιο γκρουπ θα είναι οι Αυστρία, Μάλτα, Ελβετία, Τσεχία, Αλβανία, Δανία, Αρμενία, Ισραήλ, Εστονία, Γεωργία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Σαν Μαρίνο και Βέλγιο.

Επετειακή χρονιά για τη χώρα μας

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι μία συμβολική χρονιά για την Ελλάδα καθώς έχουν περάσει 50 χρόνια από την πρώτη φορά που συμμετείχε η χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision το 1974.

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού

Η έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ για τη Eurovision θα έχει παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού έχει δημιουργηθεί υπό τις οδηγίες του Αυστραλού σκηνοθέτη Zac Wiesel και αναδεικνύει την πλούσια πολιτισμική μας κληρονομιά, την ιστορία και σύγχρονα τοπόσημα της χώρας.

Θα δούμε εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, καθώς επίσης και άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα και το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

www.voltarakia.gr