Έκθεση Δάφνης Γάσπαρη
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, 19:00
Δουκός Μποφώρ
Δωρεάν

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.), φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση του μέλους της, Δάφνης Γάσπαρη, με τίτλο: "Femme", στην Αίθουσα Τέχνης, στον ημιώροφο της Δουκός Μποφώρ 20.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στις 07:30 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 8 Μαρτίου έως 30 Μαρτίου 2024 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 07:00 μ.μ. - 09:30 μ.μ., στον ημιώροφο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, στην οδό Δουκός Μποφώρ 20, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Λίγα λόγια για την έκθεση από τους διοργανωτές: "Μέσω της έκθεσης αυτής, η φωτογράφος επιχειρεί ένα φωτογραφικό ταξίδι στη θηλυκότητα, με σκοπό να την αναδείξει, τονίζοντας ταυτόχρονα τη διαφορετικότητα, την ανθεκτικότητα και τη σιωπηλή δύναμη που είναι εγγενής σε κάθε γυναίκα. Με την επιλογή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας υπάρχει η πρόθεση να δοθεί έμφαση στην ουσία και στην ανάδειξη του συναισθήματος στο βλέμμα.

Από την αθωότητα της νιότης μέχρι τη σοφία της ηλικίας, στα μάτια αυτών των γυναικών, η φωτογράφος ανακαλύπτει σύμπαντα από ανείπωτες ιστορίες, σιωπηλές μάχες που διεξάγονται και νίκες που κερδίζονται στην καθημερινότητα.

Τα πορτρέτα αυτά είναι η αντανάκλαση μιας κοινωνικοανθρωπολογίας της γυναίκας, με τις τόσο διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα της και με την εν δυνάμει φύση της μητρότητας, που τους προσδίδει μια ξεχωριστή δυναμική, οδηγώντας τις και σε πολλαπλούς και ενεργούς κοινωνικούς ρόλους.

Σε κάθε μια από αυτές τις γυναίκες, ανεξαρτήτως των εμπειριών τους, ανακαλύπτεται εν τέλει η Δύναμη της Γυναίκας".

www.voltarakia.gr