Για το Λάκη Παπαστάθη
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024, 19:00
Από το σπίτι
Δωρεάν

Ο "Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη", συνεχίζει τις διαδικτυακές αφιερωματικές εκδηλώσεις για τα ιδρυτικά μέλη του που έχουν φύγει από τη ζωή. 

Σειρά έχει, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 7 το απόγευμα το αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη, λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του. 
  
Η διαδικτυακή εκδήλωση έχει τίτλο: "Λάκης Παπαστάθης: Με λέξεις και κινούμενες εικόνες".
 
Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο zoom: https://authgr.zoom.us/s/99172105809
 
Σημαντικό κεφάλαιο της καλλιτεχνικής του ζωής του Λάκη Παπαστάθη ήταν η πολιτιστική εκπομπή «Παρασκήνιο», την οποία δημιούργησε μαζί με τον σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλο και άρχισε να προβάλλεται στην ΕΡΤ το 1976. Ο Παπαστάθης σκηνοθέτησε δεκάδες επεισοδίων του «Παρασκηνίου», τα οποία απαθανάτισαν σπουδαία πρόσωπα της πνευματικής ζωής της χώρας και αποτελούν διαχρονικά μείζον τμήμα του ιστορικού αρχείου της ελληνικής τηλεόρασης. Ξεχωρίζουν -μεταξύ πολλών άλλων- τα ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, με τον οποίο τον συνέδεε στενή φιλία.
 
Και μια θλιβερή σημείωση: Στο Δελτίου Τύπου που είχε εκδοθεί για τη διαδικτυακή εκδήλωση, ανάμεσα στα ονόματα των ομιλητών υπήρχε και εκείνο του αξέχαστου Ηλία Λογοθέτη. 
Δεν πρόλαβε... δεν προλάβαμε να τον ακούσουμε να μιλά για τον φίλο και συνεργάτη του... 
 
Θα ακούσουμε, όμως, τους Παντελή Βούλγαρη, Δημήτρη Καταλειφό, Λίνα Νικολακοπούλου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη κ.α.
 
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της εκπομπής "Μονόγραμμα" για το "Λάκη Παπαστάθη".
  
Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικτυακή εκδήλωση θα καταγραφεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη.