Καλλιτεχνικά δρώμενα
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024, 18:00
Εσταυρωμένος
Δωρεάν

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου συμμετέχει με ένα χορευτικό και ένα χοροθεατρικό δρώμενο στο 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης που έχει τίτλο: «Μορφές ανάπτυξης του σχολείου για βιώσιμο μέλλον: Νέοι ορίζοντες στη σύγχρονη εκπαίδευση και σχολική ηγεσία».

Το χοροθεατρικό δρώμενο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στις 19:00, στην κεντρική αίθουσα του Πρότυπου Γυμνασίου και Πρότυπου ΓΕΛ Ηρακλείου, όπου λαμβάνει χώρα το συνέδριο.
 
Αποτελεί απόσπασμα του μαγνητοσκοπημένου δρώμενου με το οποίο το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου συμμετείχε στον μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό "Παίζοντας Βάχκες" (“Playing Bacchae - A student Competition”) λαμβάνοντας την 4η θέση. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το θέατρο Out of Chaos. Οι μαθητές/τριες της Α' και της Β’ Λυκείου προετοιμάστηκαν για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος: "Βάκχες: η ψυχή, η λογική, το παράλογο και η υπέρβαση..." με υπεύθυνες καθηγήτριες την Αλατσάκη Ευανθία, (θεατρολόγο) και τη Λυκουρίνα Αυγουστίνα (εκπαιδευτικό δραματικής τέχνης).
 
Ομάδα μαθητών θεάτρου: Ελένη Σταματάκη, Ολυμπία Βαρδάκη, Μαριτίνα Κουτάντου, Νικόλας Κοσμαδάκης, Άννα Σταματάκη, Κατερίνα Τζαγκαράκη, Αγγελική Τουρλουκάκη.
 
Ομάδα μαθητών χορού: Γκλόρι-Άνν Σουμανγκίντ, Μαρία Σταυροπούλου, Μαργαρίτα Μυλωνά, Αγάπη Μπράντλεϊ, Δανάη Μανετάκη.
 
Σκηνοθεσία - διδασκαλία λόγου & κίνησης θεατρικού: Λυκουρίνα Αυγουστίνα (εκπαιδευτικός Δραματικής Τέχνης - ηθοποιός)
Επιμέλεια κίνησης - διδασκαλία χορογραφίας: Παπαδοπούλου Μυρτώ (εκπαιδευτικός χορού -,θεατρολόγος)
Δραματουργική προσέγγιση - διδασκαλία: Αλατσάκη Ευανθία (εκπαιδευτικός - θεατρολόγος)
Μουσική επιμέλεια: Μαρίνος Νεκτάριος (εκπαιδευτικός - εικαστικός)
 
Μουσικοί δρώμενου: Μαρίνος Νεκτάριος (εκπαιδευτικός - εικαστικός), Σέγκος Στέλιος (εκπαιδευτικός - μουσικός), Σχινάς Περικλής (εκπαιδευτικός - φιλόλογος), Μαρία Ζερβού (εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και χορού).
 
Eικαστικές δημιουργίες: Πλεύρη Παρασκευή (εκπαιδευτικός - εικαστικός) και Μούκανου Δήμητρα (εκπαιδευτικός - εικαστικός).
 
Πριν την έναρξη του χοροθεατρικού δρώμενου, η Χρυσοφάκη Αθηνά (εκπαιδευτικός χορού) και η ομάδα μαθητών χορού της Β' Λυκείου θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό δρώμενο στο φουαγιέ της αίθουσας, με ώρα έναρξης στις 18:00.
 
 
Φωτογραφία από το δρώμενο που θα παρουσιαστεί.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις και τα καλά νέα ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.