Εκδρομή σε χωριό-φάντασμα
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024, 08:00
Από Αγία Άννα
Με συμμετοχή

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εκδρομή μοναδική. Μια εκδρομή στο χωριό - φάντασμα του Νομού Ηρακλείου, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει...

Την εκδρομή διοργανώνει ο πεζοπορικός σύλλογος "Δρόμοι Ζωής": Από το Ηράκλειο προς το εγκαταλελειμμένο χωριό Ράφτης που βρίσκεται στη Μεσαρά και βλέπουμε στη φωτογραφία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να σεργιανήσουν στο οικισμό που έχει «κολλήσει» στη δεκαετία του ’60. Στην περίοδο δηλαδή που έφυγαν και οι τελευταίοι κάτοικοί του...

Αξίζει να σημειωθεί πως το χωριό αυτό αιώνες πριν ευημερούσε, λόγω των εξαγωγών που γίνονταν από την ενετοκρατούμενη Κρήτη στην Ιταλία.

Εκτός από το Ράφτη, οι εκδρομείς θα επισκεφθούν επίσης το Ληθαίο ποταμό, τη Γόρτυνα και τον Αμπελούζο.

Οι διοργανωτές της εκδρομής την περιγράφουν αναλυτικά ως εξής: "Μπόλικη, καταπράσινη, υπέροχη Κρητική φύση, ένας αρχαίος ποταμός που τρέφεται από τα νοτιοανατολικά ριζά του Ψηλορείτη, ένας εγκαταλελειμμένος γραφικός και παραδοσιακός οικισμός, νερόμυλοι, ένα αρχαίο υδραγωγείο και μια ακρόπολη, μπόλικη ιστορία στο διάβα μας και επίσκεψη σε ένα ολοκαίνουργιο μουσείο, ορισμένα από τα πράγματα που θα δούμε και θα γνωρίσουμε στην επόμενη πεζοπορία με τους Δρόμους Ζωής.

Ράφτης, Ληθαίος, Γόρτυνα, Αμπελούζος και μια πορεία 6 ωρών με χωματόδρομους, μονοπάτια αλλά και τμήματα εκτός μονοπατιού (nopath) θα αποτελέσουν το πεδίο κίνησης μας, την προσεχή Κυριακή.

Στο τελείωμα της πορείας μας (αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις), θα έχουμε ελεύθερο χρόνο σε παρακείμενο γραφικό χωριό, όπου θα ρίξουμε ρυθμούς και...

Ώρες πορείας 6:00 ΒΔ 2

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 8 το πρωί της Κυριακής 3 Μαρτίου 2024.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα τηλέφωνα: 2816 007430 και 6947 504650. Με φυσική παρουσία μας βρίσκετε εδώ.

Ώρες επικοινωνίας από Δευτέρα ως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09:00-14:00 & 18:00-21:00.

Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.

Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr ή/και κάνοντας like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθώντας μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής".

www.voltarakia.gr