Σεμινάριο εκπαιδευτών ενηλίκων
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024, 17:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή
Όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν σεμινάρια και εργαστήρια ενηλίκων, όσοι θέλουν διδάξουν σε ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κ.α., χρειάζεται να έχουν πτυχίο στην εκπαίδευση ενηλίκων.
 
Πρόκειται για ένα χρήσιμο εφόδιο, το οποίο μπορεί να αποκτήσει κάθε ενδιαφερόμενος, μέσω σεμιναρίου που διοργανώνεται στη Νέα Αλικαρνασσό, από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
 
Το νέο τμήμα που μας δίνει πτυχίο Εκπαιδευτών Ενηλίκων ξεκινά στις 8 Μαρτίου 2024.
  
Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του σεμιναρίου:
 
Α. Συνολική διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 160 διδακτικές ώρες,
 
* Εκ των οποίων οι 50 ώρες δια ζώσης που υλοποιούνται μία Παρασκευή: 17.00 - 22.00, και δυο Σάββατα και Κυριακές: 09.00 - 19.00
 
* Και 110 εξ αποστάσεως, μέσω πλατφόρμας  τηλεκατάρτισης όπου σε ελεύθερο ωράριο οι καταρτιζόμενοι μελετάνε την τράπεζα θεμάτων, σημειώσεις παρουσιάσεις και εκπαιδευτικό υλικό.
 
Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο.
 
Β. Ενότητες σεμιναρίου: (με βάση το επαγγελματικό περίγραμμα: «Εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ»)
 
- Αλληλογνωριμία, Παρουσίαση στόχων προγράμματος, Διαμόρφωση εκπαιδευτικού συμβολαίου
 
- Θεωρίες μάθησης ενηλίκων, χαρακτηριστικά ενηλίκων εκπαιδευόμενων, προϋποθέσεις αποτελεσματικής μάθησης, αρχές μάθησης ενηλίκων, ρόλος εκπαιδευτή
 
- Μεθοδολογία εναρκτήριας συνάντησης, διαμόρφωση εκπαιδευτικού χώρου. Αποτελεσματική χρήση εποπτικών μέσων διδασκαλίας.
 
- Δυναμική της εκπαιδευόμενης ομάδας (διαμόρφωση συνεργατικού μαθησιακού κλίματος, ρόλοι στην ομάδα, επικοινωνία στην ομάδα)
 
- Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες
 
- Μεθοδολογία σχεδιασμού διδακτικής ενότητας
 
- Αξιολόγηση διδακτικού έργου (Μοντέλα, τύποι, τεχνικές)
 
- Εργαστήριο Σχεδιασμού εικοσάλεπτης μικροδιδασκαλίας από όλους τους εκπαιδευόμενους
 
- Πρακτική άσκηση στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας ενηλίκων, (Χιονοστιβάδα, εργασία σε ομάδες, παιγνίδι ρόλων, μελέτη περίπτωσης, εμπλουτισμένη εισήγηση, καταιγισμός ιδεών, κ.α.)
 
Γ. Εργαστήριο προετοιμασίας και παρουσίασης εικοσάλεπτων μικροδιδασκαλιών από όλους τους εκπαιδευόμενους με σχολιασμό και επανάληψη εάν χρειαστεί.
Δ. Βιντεοσκόπηση κάθε μικροδιδασκαλίας και απόδοση αντιγράφου σε usb στον εκπαιδευόμενο.
 
Ε. Παροχή βιβλίου με επιλεγμένο υλικό από την τράπεζα θεμάτων του ΕΟΠΠΕΠ.
 
ΣΤ.  Δικαίωμα απευθείας συμμέτοχης στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων ακόμα και σε όσους δεν έχουν την προβλεπόμενη απαιτούμενη διδακτική εμπειρία (150 ώρες).
 
Z. Εγγραφή στό μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου
 
Χρόνια εμπειρίας και μεγάλα ποσοστά επιτυχίας!
 
Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εδώ και χρόνια, πραγματοποιούν σεμινάρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων με επιτυχία. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "Από το 2014 έως σήμερα έχουμε την χαρά και την ευθύνη να έχουμε ολοκληρώσει πάνω από 100 τμήματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων ανταλλάσοντας εμπειρίες και γνώσεις με πάνω από 1500 καταρτιζόμενους, στην πορεία αυτή μας γέμισε ικανοποίηση το γεγονός πως το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ άγγιξε το 100% με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να ξεκινήσουν δυναμικά να απασχολούνται στον χώρο της Εκπαίδευσης συνδυάζοντας γνώσεις, τεχνικές και πάθος!
 
Με γνώμονα την αγάπη για την Εκπαίδευση αλλά και την ευθύνη υποστήριξης των αυριανών Εκπαιδευτών συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι προγραμματίζοντας τα επόμενα τμήματα για το 2024.
 
Επιλέγοντας το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων των Τεχνικών Σχολών διάρκειας 160 διδακτικών ωρών αποκτάται πρόσβαση εφόρου ζωής στην σύγχρονη πλατφόρμα τηλεκατάρτισης με Εκπαιδευτικό υλικό διάρκειας 110 ωρών καθώς και δια ζώσης παρακολούθηση μαθήματος 50 διδακτικών ωρών σε ολιγομελή τμήματα προετοιμασία και παρουσίαση μικροδιδασκαλίας, κατά την διάρκεια των δια ζώσης μαθημάτων όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να όχι μόνο να παρουσιάσουν την προσωπική τους μικροδιδασκαλία οι οποία θα αξιολογηθεί από τους εισηγητές μας στα πρότυπα του ΕΟΠΠΕΠ αλλά θα βιντεοσκοπηθούν κατά τη διάρκεια της και θα παραλάβουν το αντίστοιχο usb".
 
Το σεμινάριο απευθύνεται:
 
Σε εκπαιδευτές ενηλίκων, ακόμα και χωρίς διδακτική εμπειρία, και σε όσους ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν ως εκπαιδευτές ενηλίκων. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν, ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις που διοργανώνει ο ΕΟΠΠΕΠ για την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.
 
Σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ενηλίκων (π.χ. ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ)
 
Σε όσους ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τις ικανότητες διδασκαλίας τους και να τις εμπλουτίσουν με σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους εκπαίδευσης ενηλίκων.
 
Ημερομηνίες, ώρες και δίδακτρα
 
Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίων «δια-ζώσης»: Παρασκευή:17.00 - 22.00, Σάββατο και Κυριακή: 09.00 - 19.00 
Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίων «δια-ζώσης»: Παρασκευή 08/03/24, Σάββατο 09/03/24, Κυριακή 10/03/24, Σάββατο 16/03/24 και Κυριακή 17/03/24    
 
Νέα μειωμένη τιμή: 330€ ανά συμμετοχή!
 
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
 
"Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας", όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.
 
Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο και μάθετε περισσότερα ΕΔΩ.
 
* Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η μαγνητοσκόπηση σας κατά την παρουσίαση της μικροδιδασκαλίας.
 
Σημείωση: Σύμφωνα με τo νόμο για την πρόσληψη στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας απαιτείται πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης. Επιπλέον για τη διδασκαλία σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης), η Πιστοποιημένη Εκπαιδευτική Επάρκεια αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου ο εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης.
 
Πληροφορίες: ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Ν. Αλικαρνασσός, 71202, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ.: 2810 302730, 2810 302735, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fb: www.facebook.com/KekTechnikesScholes, web: www.katartisi.gr