Σεμινάριο σαπουνιού
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024, 17:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Έχουμε σκεφτεί πόσο ωραία θα ήταν αν ξέραμε να φτιάξουμε μόνοι μας, στο σπίτι μας, το σαπούνι που χρειάζεται η οικογένειά μας;

Να έχουμε ένα αγνό καθαριστικό για το πρόσωπο και το σώμα μας σε μια περίοδο που οι δερματίδες θερίζουν;
 
Να έχουμε υπέροχα χειροποίητα δωράκια για τους φίλους μας;
 
Αν τα παραπάνω μας ακούγονται δελεαστικά, τότε θα μας φανεί ενδιαφέρον το διαδραστικό σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2024 στο Ηράκλειο με εισηγήτρια τη Μαρία Δρούλου.
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των βασικών τεχνικών σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να αναγνωρίζουν την σωστή ποιότητα σαπουνιού και θα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου. Επίσης, θα μπορούν να παράξουν τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι. Και όλα αυτά με αγνά, φυσικά υλικά!
 
Ενότητες σεμιναρίου:
 
* Είδη σαπουνιού
* Μέθοδοι σαπωνοποίησης
* Ορισμός και χημική σύσταση
* Εξοπλισμός – μέτρηση ph
* Χρωματισμός – αρώματα - συνταγές
* Εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού
 
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 20 ώρες, από τις 6 ως τις 20 Μαρτίου 2024, Δευτέρα και Τετάρτη, κατά τις ώρες 17:00 μ.μ. - 21:15 μ.μ.
 
Δυνατότητα παρακολούθησης από κοντά και από απόσταση!
 
Το ωραίο με αυτό το πρόγραμμα είναι πως οι συμμετέχοντες έχουν επιλογές: 
 
- Μπορούν να παρακολοθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης (στις αίθουσες του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου) στην Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου & Αρχιμήδους 1.
 
- Μπορούν, όμως, να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και από απόσταση μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους.
 
Το κόστος του προγράμματος είναι 190€ ανά συμμετοχή.
 
Στη δια ζώσης εκπαίδευση παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, επιχειρήσεις, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.
 
Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης για όσους έχουν προμηθευτεί την κάρτα μέλους του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας εδώ και να μάθουν περισσότερα εδώ.
 
Εισηγήτρια: Η Μαρία Δρούλου είναι πτυχιούχος εκπαιδευτικός και έχει υπηρετήσει στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια για 6 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας και παραγωγής φυτικών καλλυντικών. Από το 2012 εργάζεται ως επαγγελματίας μελισσοκόμος και Σαπουνοποιός.
 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση, τις νέες μεθόδους διδασκαλίας και πλέον είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με διδακτικό αντικείμενο τη Μελισσοκομία, την παραγωγή σαπουνιού και φυτικών καλλυντικών. Συνεργάζεται με συλλόγους, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, σε πρότζεκτ και θεματικές εβδομάδες σχολείων Α/βαθμιας και Β/θμιας. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ και Οικογιορτές. Επίσης, έχει συγγράψει άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί ηλεκτρονικά και στον τοπικό τύπο.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302736 & 302730 φαξ 2810-227189, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από 09:00 έως 14:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr