"Ενεργειακές κοινότητες"
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 16:00
Μάλεμε
Δωρεάν

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις ενεργειακές κοινότητες. 

Στη σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε χαρακτηριστικά: "Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση καιευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.
 
Η πρωτοβουλία αυτή χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και θα υλοποιηθεί απόεπιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητικήυποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».
 
Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης καιτη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωσηαναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
 
Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακήμετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυαςοικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία,ενώ τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.
 
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειεςμπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.
 
Εκδήλωση Πλατανιά 
 
Η πρώτη εκδήλωση που αφορά στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, στον εμπορικότομέα και στον αγροτικό τομέα, θα λάβει χώρα διά ζώσης, στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Μάλεμε, στον Πλατανιά, την Παρασκευή 23/02/2024 και ώρα 16:00π.μ.
 
Για την εγγραφή σας, μπείτε στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-platanias/
 
Πληροφορίες: Μαρία Καλαϊτζάκη, τηλ: 2810-751500(εσωτ.18) και στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.καιΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Εκδήλωση Χανίων 
 
Η δεύτερη εκδήλωση αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και τηνδράση των ενεργειακών κοινοτήτων και θα λάβει χώρα διά ζώσης, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων ΔημοτικούΣυμβουλίου του Δήμου Χανίων, Κυδωνίας 29, το Σάββατο 24/02/2024 και ώρα 10:00 π.μ".