Ταινία: "Βlack Stone"
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024, 21:00
"Αστόρια"
Με εισιτήριο

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου διοργανώνει την προβολή της ταινίας "Black Stone" στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" στο Ηράκλειο.

 
Παραγωγής 2022, διάρκειας 87΄
 
Σκην: Σπύρος Ιακωβίδης
Πρωτ: Ελένη Κοκκίδου, Τζούλιο Γιώργος Κατσής, Αχιλλέας Χαρίσκος, Κέβιν Ζανς Ανσονγκ
 
Σύνοψη: "Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μια απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον 30χρονο γιο της, δημόσιο υπάλληλο που άφησε μαύρη πέτρα πίσω του μετά από κατηγορία για απάτη. Η Χαρούλα ξεκινάει την αναζήτηση του, μαζί με τον άλλον γιο της, έναν μονόχνοτο και δύστροπο 25χρονο, καθηλωμένο σε αμαξίδιο και έναν Ελληνοαφρικανό ταξιτζή. Μέσα στην απελπισία της πιστεύει ότι οι κινηματογραφιστές είναι τηλεοπτικό συνεργείο ειδήσεων και τους επιτρέπει να γυρίσουν ταινία, ώστε να την προβάλουν στα κανάλια. Τότε θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το ποιος είναι πραγματικά. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει όμως η Ελληνίδα μάνα για να βρει τον χαμένο της γιο;
Ο Σπύρος Ιακωβίδης κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μία έξυπνη, εύστοχη μαύρη κωμωδία, σάτιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας, με την Ελένη Κοκκίδου να μας χαρίζει μια ανεπανάληπτη ερμηνεία".