Διπλό πεντανόστιμο φεστιβάλ
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 16:00
Αγυιά
3 ευρώ
 
Ένα μεγάλο διπλό γεγονός λαμβάνει χώρα στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων. 
 
Πρόκειται για το 9ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, που διεξάγεται ταυτόχρονα με το φεστιβάλ: "Κερνάμε Ελλάδα"!
 
Το Φεστιβάλ Ελαιολάδου περιλαμβάνει: 
 
- Συνέδριο Ελαιοπαραγωγών
- Διαγωνισμούς
- Δωρεάν γευστικές δοκιμές
- Νέες τεχνολογίες συγκομιδής ελαιολάδου
 
Για πρώτη φορά φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 10 κράτη της Μεσογείου παρουσιάζοντας τις νέες τεχνολογίες στον ελαιοκομικό τομέα.
 
Εταιρίες γεωργικών μηχανημάτων, ελαιοραβδιστικά, μηχανήματα συγκομιδής ελιάς, εδαφοβελτιωτικά, βιοδιεγέρτες, εταιρίες συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα του αγροδιατροφικών προϊόντων και πολλά άλλα.
 
κερναμε
 
Ο επισκέπτης μπορεί ταυτόχρονα να επισκεφθεί το πεντανόστιμο φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα", το οποίο διεξάγεται στον ίδιο χώρο, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
 
Το Φεστιβάλ: "Κερνάμε Ελλάδα" περιλαμβάνει:
 
Κρητική Κουζίνα
Τοπικές λιχουδιές
Ποντιακή κουζίνα 
Οινοκεράσματα
Γαστρονομικές προτάσεις
 
Σουρβάν κεφτέδες της Θράκης
Φριγαδέλια της Ρούμελης
Σαρμάδες Νάουσας
Μανιτάρια Γρεβενών
 
Το Φεστιβάλ: "Κερνάμε Ελλάδα" έχει ως στόχο την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας.
 
Παρέα με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα κεράσει παραδοσιακά προϊόντα και θα «χορτάσει» τους επισκέπτες ελληνικές νόστιμες λιχουδιές.
 
Ελαιόλαδα, τυροκομικά προϊόντα, παραδοσιακά ζυμαρικά, μελισσοκομικά προϊόντα, αναψυκτικά και αφεψήματα, ελληνικός καφές, αβοκάντο, προϊόντα χαρουπιού, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που θα δοκιμάσει ο επισκέπτης του Φεστιβάλ.
 
κερνάμε Ελλάδα
 
Στα Φεστιβάλ συνδιοργανωτής είναι το Επιμελητήριο Χανίων και τελούν υπό την Αιγίδα της της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
 
Παράλληλα με τα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το 9ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο και το Μελισσοκομικό Συμπόσιο, Έκθεση και Συνέδριο:  «Περί Μελισσοκομίας και Μελισσοκομικών Προϊόντων στην Κρήτη», στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.
 
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
 
Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου 16.00 – 21.00
Σάββατο 24  Φεβρουαρίου 10.00 – 21.00
Κυριακή 25  Φεβρουαρίου 10.00 – 21.00
 
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 7:00 μ.μ.
 
Είσοδος: 3€ το άτομο.
Δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210 3610265, 210 3622205 και 6976 943770 ή μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.