Συμφωνική συναυλία
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024, 21:00
Πολιτιστικό Κέντρο
8 - 30 ευρώ

Συμφωνική συναυλία με έργα του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν δίδεται το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για μια συναυλία αποκλειστικά με έργα Λούντβιχ βαν Μπετόβεν υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή. 
 
Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, θα προσφέρει ακόμα μια φορά ένα πρόγραμμα με το μεγαλείο του κλασικού. Τρία εμβληματικά έργα της συμφωνικής μουσικής, την εισαγωγή Λεονώρα σε Nτο μείζονα, Αρ. 3, Έργο 72b, το Τριπλό κοντσέρτο σε Ντο μείζονα, Έργο 56 και την Συμφωνία Αρ. 6 (Ποιμενική), σε Φα Μείζονα, Έργο 68 θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Ηρακλείου. Σολίστ στο κοντσέρτο θα είναι ο ανερχόμενος ταλαντούχος Γιάννης Μαγειρόπουλος στο βιολί και οι καταξιωμένοι Ρενάτο Ρίπο στο βιολοντσέλο και Αλεξία Μουζά στο πιάνο. 
 
Η συμφωνική μουσική του Μπετόβεν, επηρεασμένη από το λογοτεχνικό πνεύμα της Γερμανίας που εκπροσωπούν οι Γκαίτε και Σίλλερ, μεταφέρει ιδανικά τις ιδέες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ατόμου.  Ο Μπετόβεν εξέλιξε το κλασσικό ορχηστρικό είδος των Μότσαρτ και Χάυδν, εισάγοντας σταδιακά κατά τη διάρκεια της ζωής του στοιχεία του ρομαντισμού στην αρμονία και στην ενορχήστρωση των έργων του, κι έγραψε έργα που αποτελούν μνημεία του δυτικού πολιτισμού. Παρά τα προβλήματα της ακοής που κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του επιδεινωθήκαν, ο Μπετόβεν είναι ο συνθέτης εκείνος που φέρει τα σκήπτρα στην αρχιτεκτονική χρήση της τονικότητας και στον πλούτο των μεταβάσεων μεταξύ του δυναμικού και του ευαίσθητου, του άυλου και του ρωμαλέου. 
 
Συντελεστές:
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών
 
Σολίστ:
Γιάννης Μαγειρόπουλος, βιολί
Ρενάτο Ρίπο, βιολοντσέλο
Αλεξία Μουζά, πιάνο
Μουσική διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής
 
Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων αξίας 30€, 22€ και 15€ (γενική είσοδος) και 12€ και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30 - 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30 - 14:00 & 17:30 - 20:30, τηλ. 2813409247).
● Ηλεκτρονικά από εδώ.
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη της εκδήλωσης