Θεατρικός μονόλογος
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024, 20:00
Σμύρνης 22
10 ευρώ

Νέος κύκλος παραστάσεων του "Sentimental Journey - Αναμνήσεις Φωτογραφίας" θα δοθεί στο στο studio ΠέραΧωρα (Σμύρνης 22, πίσω από τα ΚΤΕΛ) στα Χανιά, τον Φεβρουάριο του 2024, από τις 18 Φεβρουαρίου και για 4 ακόμα Κυριακές (25/2, 3, 10,17/3). 

Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο επί σκηνής, σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Πανηγυράκη, με αφορμή τη ζωή και το έργο του Ιάπωνα φωτογράφου Araki και της μούσας του Kaori σε συνδυασμό με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας.
 
Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την άνοιξη του 2023 στα πλαίσια της διοργάνωσης «Θεατρική Άνοιξη» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης.
 
Το έργο της Μαρίνας Πανηγυράκη έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης».
 
Λίγα λόγια για την παράσταση: "Μούσα. Τι θα πει μούσα; Πηγή έμπνευσης, πηγή δημιουργίας, είναι σαν να σου λέει να γίνεις μια Καλλιόπη, μια Κλειώ μια Ερατώ μια Μελπομένη… μια Ουρανία... μια ουράνια θεά επί της γης έστω. Εμένα με έλεγαν Άννα καμία σχέση βέβαια.
 
Μούσα τι θα πει μούσα; Πού είναι το όριο στην τέχνη, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό; Που βρίσκεται αυτή η μέση, το όριο και κάθε πότε τα υπερβαίνουμε; Μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε για επαληθεύσουμε μια ταυτότητα; Τι θα πει αλήθεια αγάπη;
 
Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που πραγματεύεται το έργο με όχημα την ηρωίδα, την Άννα, που ξυπνάει μόνη σε ένα στούντιο φωτογράφισης με απώλεια των αισθήσεων της. Σιγά σιγά ανακτά τις αισθήσεις της και ανασυνθέτει κομμάτια της μνήμης της, της κακοποιητικής σχέσης της με το φωτογράφο της,. και όσο θυμάται, βρίσκει τον τρόπο να βγει έξω, να σπάσει τα δεσμά της κυκλικής σχέσης θύτη-θύματος. Να βγει έξω από το δωμάτιο. Να βγει έξω στο φως".
 
Ταυτότητα παράστασης 
 
Κείμενο, εικαστική σύλληψη, σκηνοθεσία: Μαρίνα Πανηγυράκη
 
Ερμηνεύει η ηθοποιός: Αθηνά Μαθιουδάκη
 
Φωτογραφίες, βίντεο: Μιχάλης Καλαϊτζάκης
 
Μουσική επιμέλεια, σύνθεση : Λευτέρης Παπαδάκης 
 
Γραφιστικά: Χρύσα Κατερουδάκη
 
Εταιρεία παραγωγής: ΠεραΧώρα Theater Company
 
Παραστάσεις:
 
Κυριακή 18 & 25 Φεβρουαρίου, 20.00
 
Κυριακή 3, 10, 17 Μαρτίου, 20.00
 
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974793091