Σεμινάριο μεταποίησης
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024, 17:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Αν παράγουμε σκόρδα έχουμε ένα γεωργικό προϊόν. Αν βάλουμε τις σκελίδες τους καθαρισμένες μέσα σ' ένα βαζάκι με ελαιόλαδο, έχουμε ένα μεταποιημένο γεωργικό προϊόν.

Αν παράγουμε ντομάτες έχουμε ένα γεωργικό προϊόν. Αν τις κάνουμε πελτέ, πριν τις πουλήσουμε, έχουμε ένα μεταποιημένο γεωργικό προϊόν.

Η μεταποίηση αυξάνει το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαθέσουμε τα γεωργικά προϊόντα, τους δίνει προστιθέμενη αξία και δυνατότητες ανάπτυξης.
 
Όλα αυτά σε κάποιους μπορεί να φαίνονται εύκολα, σε άλλους δύσκολα. Κάποιοι μπορεί να θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός και να μην ξέρουμε πως. 
 
Για όλους, όμως, θα είναι χρήσιμο το νέο σεμινάριο με τίτλο: "Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων", που ξεκινάει στο Ηράκλειο στις 5 Μαρτίου 2024.
 
Το σεμινάριο διοργανώνετια από το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με σκοπό την απόκτηση βασικών επιχειρηματικών γνώσεων για την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων.
 
Κάντε τώρα την αίτησή σας εδώ και μάθετε πως μπορείτε να κάνετε τις ιδέες σας πράξη!
 
Έμπειρος εισηγητής και γεωπόνος με εμπειρία στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει, την δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, είτε θέλει να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται: Σε επενδυτές γεωργούς, υφιστάμενους επιχειρηματίες, στελέχη και εργαζομένους της αγροδιατροφικής παραγωγής. Προφανώς είναι χρήσιμο (και) για όσους σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται στον τομέα της οικοτεχνίας...
 
Θεματικές ενότητες :
 
Η σημερινή πραγματικότητα του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου μεταποίησης.
Δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου προσαρμοσμένου στις ανάγκες των μεταποιητικών επιχειρήσεων.
Σχεδιασμός- Αδειοδότηση εγκαταστάσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων
Κοστολόγηση παραγωγής –Κατάρτιση εμπορικής πολιτικής
Marketing τροφίμων
Οργάνωση πωλήσεων και εξυπηρέτηση πελατών
Κατάρτιση προϋπολογισμού και παρακολούθηση του
Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες διδακτικές ώρες
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 05/03/24 έως 21/03/24, κατά τις ώρες 17:00 με 21:15.
 
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου και Αρχιμήδους 1.
 
Μάθετε περισσότερα εδώ και κάντε την αίτησή σας τώρα εδώ, καθώς, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: "Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας".
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Κόστος προγράμματος: 160€ ανά συμμετοχή.
Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
 
Εισηγητής:
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Είναι Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές: α) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, β) στη Διαχείριση Αποβλήτων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει διατελέσει Διευθυντικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων. Έχει εργαστεί στο σχεδιασμό και εκτέλεση έργων πρασίνου μικρού και μεγάλου μεγέθους. Σήμερα εργάζεται ως συνεργάτης εξυγίανσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Επίσης είναι επί σειρά ετών συνεργάτης του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τέλος, απασχολείται ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα που αφορούν οργάνωση και ανάπτυξη επιχειρήσεων και ασφάλεια τροφίμων.
 
Πληροφορίες και αιτήσεις: Στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, 71202 Ηράκλειο Κρήτης, τηλ.κέντρο: 2810-302600, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. web: www.katartisi.gr και στο facebook.  

www.voltarakia.gr