"Μικρές ιστορίες της πόλης"
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, 18:00
Βικελαία
Δωρεάν

Συνεχίζεται την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στις 6 το απόγευμα η σειρά διαλέξεων με θέμα: «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. 

Σειρά έχουν οι κυρίες Μαρία Κασωτάκη και Γωγώ Κουγιουμουτζάκη, οι οποίες θα αναπτύξουν το θέμα: "Από τους συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου".
 
Η κ. Μαρία Κασωτάκη είναι χημικός μηχανικός, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου.
 
Η κ. Γωγώ Κουγιουμουτζάκη είναι φιλόλογος, έφορος Φιλολογικού Τμήματος Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου.

Το θέμα της ομιλίας άπτεται του γυναικείου εθελοντισμού στο προπολεμικό και μεταπολεμικό Ηράκλειο, στο κοινωνικό περιβάλλον της πόλης, στην μετεξέλιξη των γυναικείων εθελοντικών συλλόγων στο Λύκειο των Ελληνίδων, στον ρόλο επιφανών γυναικών και λογίων της πόλης κατά την μεταπολεμική εποχή που συνέβαλαν στην ίδρυση του Λυκείου, στην εξέλιξη των τομέων δραστηριοποίησής του, και στα γεγονότα- σταθμούς που καθόρισαν την ιστορία του. Θέματα και προκλήσεις, όπου το Λύκειο των Ελληνίδων σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει.

Στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής: "Στις «Μικρές ιστορίες της πόλης», αναδεικνύονται και αποκαλύπτονται γεγονότα, ιστορικές περίοδοι, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή της πόλης με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό  χαρακτήρα και  άγνωστες ή ξεχασμένες στιγμές της που θα μας αφηγηθούν γνώστες της μικροϊστορίας της.   
 
Οι διαλέξεις αυτές απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και ιδίως στους νέους ανθρώπους με στόχο να γνωρίσουμε, να διδαχτούμε και να εμπνευστούμε από αυτές".
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.