Προβολή ταινίας: "Κορσές"
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024, 21:00
"Αστόρια"
Με εισιτήριο

Η ταινία «Κορσές» (Corsage, 2022, 113') προβάλλεται τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στις 9 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου.

Σκην: Μαρί Κρόιτσερ.
 
Πρωτ: Βίκι Κριπς, Άαρον Φρις, Κόλιν Μόργκαν.
 
Σύνοψη: Τα Χριστούγεννα του 1877 η Σίσσυ κλείνει τα 40 και θεωρείται προχωρημένης ηλικίας. Η νεαρή Αυτοκράτειρα της Αυστρίας και Βασίλισσα της Ουγγαρίας, ως γυναίκα και σύζυγος του Αυτοκράτορα δεν επιτρέπεται να εκφράζεται. Πρέπει να παραμένει για πάντα όμορφη και να διατηρεί την αψεγάδιαστη δημόσια εικόνα της, σφίγγοντας όλο και πιο πολύ τον κορσέ της. Πνιγμένη από αυτές τις καταπιεστικές συμβάσεις και διψασμένη για γνώση και ζωή, η Σίσσυ επαναστατεί όλο και περισσότερο ενάντια σε αυτή την εικόνα.
 
Η ταινία της Μαρί Κρόιτσερ ανατρέπει όλα τα κλισέ των ταινιών εποχής και μέσα από ένα σύγχρονο και αντισυμβατικό φιλμ, προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο την αυτοκράτειρα Σίσσυ ρίχνοντας μια φεμινιστική ματιά στους κοινωνικούς περιορισμούς που καλείται να αντιμετωπίσει μία γυναίκα σε θέση εξουσίας. Η Βίκι Κριπς δίνει μια αριστουργηματική ερμηνεία ως Αυτοκράτειρα Σίσσυ, κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών 2022".