Σεμινάριο για οινόφιλους
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 09:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Ένα εξαιρετικό σεμινάριο για τους φίλους του κρασιού και τους επαγγελματίες του οίνου ξεκινά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στο Ηράκλειο.

Το σεμινάριο έχει τίτλο: "Wine World & Food Wine Pairing".

- Πως μπορεί το κρασί να συνδυαστεί με το φαγητό;

- Πως μπορεί ένα κρασί να αναδείξει τη γεύση ενός φαγητού;

- Πως θα επιλέξουμε ένα καλό κρασί;

Αυτά και άλλα πολλά, μαζί με μια βασική γευσιγνωσία κρασιού στο νέο πολλά υποσχόμενο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Κάντε τώρα την αίτησή σας εδώ και αποκτήστε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον οίνο!

Στη σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής: "Το σεμινάριο απευθύνεται σε σε επαγγελματίες και μη του επισιτιστικού κλάδου και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις για τον Οίνο, την εμφιάλωση και τον συνδυασμό του με το φαγητό.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Οίνο. Πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια του σταφυλιού, η οινοποίηση, η εμφιάλωση καθώς και η διαδρομή του, ώσπου το τελικό προϊόν να φτάσει στο ποτήρι του καταναλωτή. Επίσης θα μπορούμε να αξιολογήσουμε και να σχολιάσουμε τεκμηριωμένα ένα καλό τελικό προϊόν όπου ονομάζεται Κρασί. Μετά από την απόκτηση της συγκεκριμένης εμπειρίας θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μια βασική γευσιγνωσία κρασιού. Συνεχίζοντας θα υπάρξουν οι γνώσεις, για το πως μπορεί να συνδυαστεί το κρασί με το φαγητό, καθώς και το πως ένα κρασί ακολουθεί και αναδεικνύει με ένα μοναδικό τρόπο τις γεύσεις του φαγητού. Με όλα τα παραπάνω θα γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του οίνου σαν ποτό και θα μπορεί να αναγνωρίζει τις ανάγκες των πελατών ώστε να κάνει αποτελεσματικές πωλήσεις. Θα μπορεί να συνδυάσει τα γευστικά χαρακτηριστικά, όπου θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το φαγητό σε συνδυασμό με το κρασί για επαγγελματικούς ή μη λόγους. Τέλος θα αποκτήσει δεξιότητες σχετικά με το σωστό άνοιγμα του οίνου, την αποφυγή σπασίματος του φελλού και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε ένας οίνος είναι ακατάλληλος.

Ενότητες:

Προέλευση φυτού & ονοματολογία

Τι είναι οίνος;

Βασικοί τύποι οίνου

Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ροζέ & ερυθρών Οίνων

Κατηγοριοποίηση οίνων

Terroir

Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία

Ελληνικές & διεθνείς ποικιλίες

Γευσιγνωσία θεωρητικό & πρακτικό κομμάτι

Food and wine pairing θεωρητικό & πρακτικό κομμάτι.

Το κόστος είναι 120€

Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο διαρκεί 12 διδακτικές ώρες: Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, κατά τις ώρες 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και αιτήσεις εδώ.

Οι αίθουσες υλοποίησης του σεμιναρίου βρίσκονται στην Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου & Αρχιμήδους 1.

Ο εισηγητής: Ο Καρακωνσταντάκης Δημήτριος είναι πτυχιούχος του Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάτοχος WSET Level 1,2 Award in wines QCF & Certificate Μοdern Sommelier και έχει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία και εργάζεται ως operation manager στο ξενοδοχείο Amirandes τα τελευταία χρόνια καθώς και ως εκπαιδευτής σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ.

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302600,Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ.

www.voltarakia.gr