"Παραπάνω από άντρας"
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024, 21:00
"Αστόρια"
Με εισιτήριο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου διοργανώνει την την προβολή της ταινίας: "Παραπάνω από άντρας" την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο "Αστόρια".

2001, 100΄
Σκην: Πάολο Σορεντίνο
Πρωτ: Τόνι Σερβίλο, Αντρέα Ρένζι, Αντονίνο Μπρουσκέτα
 
Σύνοψη: "Μεταφερόμαστε στην Ιταλία της δεκαετίας του ‘80, όπου δύο άνδρες με το ίδιο όνομα (Αντόνιο Πισάπια) διαβιούν εντελώς ξεχωριστές, μα και παραδόξως παράλληλες ζωές. Ο ένας είναι διάσημος τραγουδιστής, που βλέπει την καριέρα του να καταρρέει μετά από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, και ο άλλος είναι ένας άσος του ποδοσφαίρου, που τραυματίζεται σοβαρά στο απόγειο της δόξας του. Μια εύστοχη ματιά στον εύθραυστο ανδρικό εγωισμό, στην απατηλή επιρροή της διασημότητας και στη σκληρότητα του τυχαίου μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
 
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πάολο Σορεντίνο δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια μαύρη κωμωδία με εξαιρετικές ερμηνείες και αριστοτεχνική σκηνοθεσία. Με αυτήν την ταινία, εξάλλου, ξεκινά μια μακρόχρονη συνεργασία με τον πρωταγωνιστή Τόνι Σερβίλο, η οποία θα μας χαρίσει και την «Τέλεια Ομορφιά» το 2013".