Σεμινάριο για Barista
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024, 09:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Εξακολουθεί να έχει μεγάλη ζήτηση στην τοπική αγορά εργασίας  το επάγγελμα του barista. Ως εκ τούτου, το σχετικό επιτυχημένο σεμινάριο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επαναλαμβάνεται!

Ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.
 
Το σεμινάριο "Βασικές δεξιότητες barista" είναι 20 ωρών και θα διεξαχθεί σε ειδικό χώρο στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου (Ικάρου και Αρχιμήδους γωνία).
 
Στα ιταλικά barista είναι ο ειδικός της παραγωγής εσπρέσο και άλλων ιταλικών καφέδων. Το εν λόγω επάγγελμα γνωρίζει μεγάλη άνθηση και οι καλοί επαγγελματίες δεν μένουν ποτέ χωρίς δουλειά...
 
Αν θέλουμε κι εμείς να γίνουμε barista περιζήτητοι τώρα έχουμε την ευκαιρία! 
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στο χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τη γνώση τους.
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και κατάρτιση ανθρώπων που θα εργαστούν στον χώρο της εστίασης και ειδικότερα στον χώρο του μπουφέ. "Μέλημα μας είναι ο τελικός καταναλωτής, ώστε να απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες. Θα είναι χρήσιμο στη μετέπειτα πορεία του γιατί θα αντιλαμβάνεται και θα διορθώνει οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του", αναφέρουν οι διοργανωτές.
 
Ενότητες σεμιναρίου:
 
Ιστορία του καφέ
 
Τύποι του καφέ στην αγορά, καφεόδενδρα
 
Ζώνες καλλιέργειας, υψόμετρα και εδάφη,
 
Ανατομία φρούτου, μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας,
 
Αραμπικα – Ρομπουστα,
 
Καβούρδισμα, βασικές αρχές εκχύλισης εσπρέσο,
 
Νερό, μύλοι και ρυθμίσεις άλεσης καφέ,
 
Ρύθμιση δόσεων και δοσολογίας,
 
Πάτημα (tamping), εκχύλιση και μηχανή εσπρέσο,
 
Γάλα, καθαριότητα, συνεργασία, ασφάλεια και υγιεινή
 
Παρασκευή εσπρέσο-καπουτσίνο και αφρόγαλα
 
Δικαίωμα συμμετοχής: Το κόστος του προγράμματος είναι 190€ ανά συμμετοχή και οι θέσεις είναι περιορισμένες!
 
Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
 
Χρόνος διεξαγωγής 20 διδακτικές ώρες: Τρίτη 20/02/24, Τετάρτη 21/02/24, Πέμπτη 22/02/24 και Παρασκευή 23/02/24 από 09:00 π.μ. έως 13:15 π.μ.
 
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ και να δείτε λεπτομέρειες εδώ
 
Ο εισηγητής Αργύρης Λυράκης: Εργάζεται στο πόστο του μπουφέ από το 2004, υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης καφέ από το 2009 έως το 2016 και έκτοτε εργάζεται σαν υπεύθυνος καταστήματος και εισηγητής σεμιναρίων στην εταιρία «espressoshop», έως και σήμερα.
 
Εκπαιδεύσεις: 2011 Bar -Academy, 2012 Bar - Academy + latte art, 2013 American academy, 2013 C.P.B (certified professional barista), 2014 V.B.M Ιταλία, 2018 S.C.A
 
Επικοινωνία: Για επιπλέον πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλέφωνο 2810 302730 φαξ 2810-227189, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

www.voltarakia.gr