Συνάντηση "ΗΕR-Autism"
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, 11:00
Μ. Αγκαράθου 9
Δωρεάν

Ομάδα γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό, "ΗER-autism" έχει αποκτήσει το Ηράκλειο.

Η ομάδα αυτή πραγματοποιηθεί τη δεύτερή της συνάντηση την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11 πρωί, στην αίθουσα "Οδυσσέα Ελύτη" του Κοινωνικού Χώρου, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, πίσω από τον ναό του αγίου Δημητρίου, στην οδό Μονής Αγκαράθου 9.
 
Στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: "Δεν χρειάζονται εγγραφές, απλά έρχεστε. Το κάλεσμα απευθύνεται σε συνανθρώπους μας στο φάσμα, γονείς και συγγενείς αυτιστικών παιδιών και ενηλίκων, εθελοντές της ειδικής αγωγής, φίλους-υποστηρικτές. Σάς περιμένουμε με πολλή χαρά!!! Ενημερώνουμε για τις εξελίξεις και, ασφαλώς, μοιραζόμαστε, ξανά, ό,τι μας απασχολεί σε συνάρτηση με τους αυτιστικούς ανθρώπους μας. Ανταλλάζουμε απόψεις-γνώσεις-πληροφορίες και βρίσκουμε όλοι μαζί άμεσες απαντήσεις από κοντά.
 
Η ομάδα HER-autim είναι μια κίνηση πολιτών για τον αυτισμό στο Ηράκλειο Κρήτης, με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, χωρίς χρηματικές δοσοληψίες και αξιώματα, σε πρωτοβουλία γονιών με παιδί στο φάσμα (μη λεκτικού). Όλα γίνονται από το υστέρημα του χρόνου μας και τη δυναμική στάση μας με άξονα τους ιερούς σκοπούς της ομάδας: την ευρεία ενημέρωση, κατανόηση, αποδοχή, την ορατή πολυεπίπεδη ένταξη των αυτιστικών ανθρώπων μας -καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους- στο ευρύτερο κοινωνικό φάσμα (από τη γνωμάτευση έως την ώριμη ηλικία).
 
Αναλυτικά οι σκοποί της ομάδας: https://her-autism.gr/sample-page/
 
Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους των "Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού" για την παραχώρηση της αίθουσας, ειδικότερα τον κοινωνικό λειτουργό Διονύση Κοκκώνη, υπεύθυνο του Κοινωνικού Χώρου".