Παρουσίαση: "Δρακοδόντι"
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024, 18:30
Πολύκεντρο
Ελεύθερη συμμετοχή

Το εικαστικό και ποιητικό αριστούργημα, με ευρύτερες φιλοσοφικές προεκτάσεις, του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Αποστολάκη (Χαΐνη) και του Νίκου Μπράτου, «Δρακοδόντι», παρουσιάζεται τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στις 6.30 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο του Δήμου (οδός Ανδρόγεω 4) στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Νικολακάκης, ο υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ιάκωβος Γεωργουδής – Πιταροκοίλης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Παναγιώτης Γεωργουδής καθώς και ο δημιουργός, Δημήτρης Αποστολάκης (Χαΐνης).
 
Το εν λόγω κόμικ έχει μία αυτοτελή εικαστική αξία αφού η κάθε εικόνα αποτελεί ξεχωριστό έργο τέχνης και μπορεί να σταθεί αυτοδύναμα ως ζωγραφικό και πνευματικό μήνυμα, χάρις στο ταλέντο του Νίκου Μπράτου.
 
Παράλληλα όμως συναρμόζεται ιδανικά με τον υψηλό ποιητικό λόγο του Δημήτρη Αποστολάκη. Ο τελευταίος, με εκατό δέκα δεκαπεντασύλλαβους στίχους, «χτίζει» μέσα σε μία αφυδατωμένη εποχή από συνθετικά και οραματικά ποιητικά αφηγήματα, μία όαση πνευματικότητας, ένα πρόταγμα ποιητικής και φιλοσοφικής ενόρασης αναζήτησης της Αλήθειας, αληθινής εσωτερικότητας από πλευράς αγωνιών οι οποίες συγκλίνουν στην Ευτυχία του ανθρώπου.   
 
Την εκδήλωση διοργανώνουν το «Συμπόσιο Πολιτισμού» και οι εκδόσεις "Καστανιώτη", με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.