Σεμινάριο για την τσικουδιά
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024, 18:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Τον Ιανουάριο του 2023 έγινε στο Ηράκλειο ένα σεμινάριο για  το ποτό που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κρήτης, την τσικουδιά!

Οι συμμετέχοντες μυήθηκαν σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και κατανάλωσης με τρόπο επαγγελματικό και σαφή. Μίλησαν για το σεμινάριο σε άλλους ανθρώπους, εκδηλώθηκε το σχετικό ενδιαφέρον από νέους υποψήφιους καταρτιζόμενους και έτσι, το επιτυχημένο σεμινάριο για την τσικουδιά επαναλαμβάνεται!
 
Τα μαθήματα του νέου τμήματος ξεκινούν στις 19 Φεβρουαρίου 2024 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου στη Νέα Αλικαρνασό Ηρακλείου!
 
Προνομιακή τιμή συμμετοχής στα 100 ευρώ μόνο! 
 
Λίγα λόγια για το σεμινάριο: Η ρακή είναι ένα αγνό ποτό, καθώς δεν περιέχει χρωστικές ουσίες και βιομηχανικές αλκοόλες. Βοηθά όσους έχουν προβλήματα πίεσης, έχει χαλαρωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες, αλλά: Δεν παύει να είναι ένα δυνατό ποτό, οπότε χρειάζεται και μέτρο.
 
Στην Κρήτη η τσικουδιά δε λείπει από κανένα σπίτι: Χρησιμοποιούμε την τσικουδιά φτιάξουμε ρακόμελο και λικέρ, για να χωνέψουμε, για αποφύγουμε τις μελανιές, ακόμα και για να κάνουμε εντριβές!
 
Υπάρχουν, όμως, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα, που δεν είναι ευρέως γνωστά. Όπως για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως μπορούμε να κάνουμε τη ρακή μπράντι ή κοκτέιλ ; Ποια είναι τα κατάλληλα στράφυλα για την παραγωγή ρακής ανωτέρας ποιότητας; Τι προβλέπει ο νόμος για την πώληση της ρακής;
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
 
- Οινολόγους, οινοποιούς.
- Παραγωγούς οίνου και αποσταγμάτων για ιδία κατανάλωση.
- Διήμερους αποσταγματοποιούς (καζανάριδες).
- Ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων – ξενοδοχείων που πωλούν αλκοολούχα ποτά είτε συσκευασμένα, είτε σε για άμεση κατανάλωση.
- Ιδιοκτήτες και προσωπικό ποτοποιίας.
- Bartenders κ.α.
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε το Κρητικό απόσταγμα από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση του μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία του, τη νομοθεσία, το σωστό τρόπο παραγωγής, αποθήκευσης και κατανάλωσης.
 
Κάντε τώρα την αίτησή σας ΕΔΩ και αποκομίστε γνώσεις για:
 
* την παραγωγή αποστάγματος,
* την δημιουργία ηδύποτων και μπράντι,
* την νομοθεσία τους και
* τους τρόπους κατανάλωσης.
 
Με τις παραπάνω γνώσεις ο εκπαιδευόμενος θα κατανοήσει το Κρητικό απόσταγμα και θα έχει την δυνατότητα της πιο ορθής του παραγωγής, της πιο σωστής προώθησής του και εν τέλει για το πως μπορεί να ωφεληθεί οικονομικά από την πώλησή του.
 
Ενότητες σεμιναρίου:
 
- Ιστορία (η ιστορία του αποστάγματος στην Ελλάδα και πληροφορίες για την απόσταξη ανά τον κόσμο),
- Νομοθεσία στην Ελλάδα. (νομοθεσία του αποστάγματος στην Ελλάδα για την παραγωγή, την εμπορία και την κατανάλωση),
- Σωστή Αποθήκευση - Συσκευασία,
- Πρώτες ύλες. (ανάλυση για τις σωστές πρώτες ύλες),
- Διαδικασία απόσταξης. (ανάλυση για την διαδικασία απόσταξης),
- Κατηγορίες Αλκοολούχων ποτών με πρόσθετα αρώματα και παλαίωση,
- Τρόποι κατανάλωσης (Ποτό, κοκτέιλ, drink pairing, μαγειρική και ζαχαροπλαστική),
- Γευσιγνωσία.
 
Διάρκεια: 12 διδακτικές ώρες, ως εξής: 
Δευτέρα 19/02/24 18:00-20:30
Τετάρτη 21/02/24 18:00-20:30
Δευτέρα 26/02/24 18:00-20:30
Τετάρτη 28/02/24 18:00-20:30
 
Κόστος: 100€ ανά συμμετοχή
Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
 
Εισηγητής: Ο Γιώργος Νικηφόρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απέκτησε πτυχίο Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.. Κατά την περίοδο 2006 – 2015 ήταν ιδιοκτήτης σε Συμβουλευτικό - Φοροτεχνικό γραφείο. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ ή/και επικοινωνήστε με το Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302730, φαξ 2810-227189,   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr