Ταινία: "Σινεμά Σαμπάγια"
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024, 21:00
"Αστόρια"
Με εισιτήριο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου διοργανώνει την προβολή της ταινίας: "Σινεμά Σαμπάγια" τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο "Αστόρια".

Έτος παραγωγής 2021, διάρκεια 91΄

Σκην: Όριτ Φουκς Ρότεμ
Πρωτ: Λιόρα Λεβί, Ασίλ Φάρατι, Όριτ Σάμουελ

Σύνοψη: "Οκτώ γυναίκες, Ισραηλινές και Παλαιστίνιες, παίρνουν μέρος σε ένα κινηματογραφικό εργαστήριο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους, ανάμεσα στα ακατέργαστα πλάνα που γυρίζουν, αρχίζουν να έρχονται σε επαφή και να διαπιστώνουν εκτός από τις τεράστιες διαφορές τους, τα απρόσμενα στοιχεία σύγκλισής τους. Κι όσο έρχονται πιο κοντά, τόσο αναπτύσσεται μια ισχυρή και υποστηρικτική κοινότητα. Το πιο βαθύ κοινό χαρακτηριστικό τους: ότι είναι γυναίκες, κάτι που αποδεικνύεται ισχυρότερο από τη θρησκεία ή την κουλτούρα τους.

Η λέξη sabaya σημαίνει μία ομάδα νεαρών γυναικών, αλλά και μία ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, και παίρνει την αντίστοιχη σημασία ανάλογα με τον τρόπο που θα την προφέρεις. Η επιλογή της λέξης στον τίτλο της ταινίας δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η Όριτ Φουκς Ρότεμ, που έχει παρόμοιες εμπειρίες από συμμετοχή της σε αντίστοιχα εργαστήρια, θέλει να μας προσφέρει αυτή τη σπάνια ματιά στη ζωή των Εβραίων και των Παλαιστινίων γυναικών, οι οποίες για δεκαετίες ζουν σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Μια συγκινητική και ανθρώπινη ταινία που εξερευνά τη δύναμη της κινηματογραφικής κάμερας να εισχωρεί βαθιά στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων, αλλά και τη σημασία και τα δεινά του να είσαι γυναίκα σε εμπόλεμη ζώνη".

Trailer: https://youtu.be/HjhS5ao9xQQ?si=3fzL3TZRXB2jl6mi