Διπλή συνεδρίαση περιφερειακή
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, 12:00
"Ατλαντίς"
Δωρεάν

Διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" στο Ηράκλειο.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της πρώτης συνεδρίασης είναι:
 
1. Έγκριση Προγράμματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2024, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής.
 
2. Ορισμός εξουσιοδοτημένων οργάνων για την υπογραφή επιταγών και εντολών μεταφοράς των τραπεζικών λογαριασμών της Περιφέρειας Κρήτης.
 
3. Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου με τους αναπληρωτές τους, στα συλλογικά όργανα διοίκησης των Νομικών Προσώπων στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, έως τη λήξη της περιφερειακής περιόδου δηλ. 31-12-2028.
 
4. Καθορισμός του ανώτατου επιτρεπτού ορίου κλήσεων μέσω κινητού τηλεφώνου, από όργανα της Περιφέρειας Κρήτης.
 
5. Απόσυρση (οριστική διαγραφή) από την κυκλοφορία των υπ΄ αριθμ. ΚΗΥ 9765 και ΚΗΥ 9790 υπηρεσιακών οχημάτων της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, λόγω ασύμφορων επισκευών και ακαταλληλότητας σε κυκλοφορία. 
 
6. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης σε ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας, σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών. 
 
7. Αποδοχή υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου NaTour4CChange, σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών.
 
8. Αποδοχή υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου GRANDIS, σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών.
 
Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης  
 
Η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο περί τις 3 το μεσημέρι.  
 
Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης όπως έχει τροποποιηθεί με τις διατάξεις του αρθ 35 παρ. 3 του Ν. 5013/19-01-2023: «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις»: 
 
Υποβολή έκθεσης πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κρήτης Β΄ εξαμήνου έτους 2023, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση.