"Κινηματογραφοθεραπεία"
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024, 10:00
Πνευματικό Κέντρο
Δωρεάν

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων υλοποιεί ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κινηματογραφοθεραπείας», ανοιχτό για την κοινότητα της πόλης των Χανίων. 

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται για τους επόμενους 5 μήνες του τρέχοντος έτους, κάθε Παρασκευή 10:00 π.μ., σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, χωρίς οικονομικό αντίτιμο. Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Σκοπός του προγράμματος λόγω των αυξημένων αναγκών υπηρεσιών ψυχικής υγείας από τη μία και της αδυναμίας να ανταποκριθεί το σύστημα σε όλα τα αιτήματα, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να μετέχουν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, που θα έχει τη μορφή συμμετοχικής διαδικασίας, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που παρέχει η κινηματογραφοθεραπεία, προκειμένου να επεξεργαστούν ζητήματα που τους αφορούν τόσο στο προσωπικό επίπεδο, όσο και στη σύνολη κοινωνική συλλογική ζωή.

«Κανείς δεν θα είχε την ανάγκη της τέχνης αν στον κόσμο βασίλευαν η ομορφιά και η αρμονία. Ο άνθρωπος δεν θα έψαχνε την αρμονία σε άλλες δραστηριότητες. Θα ζούσε μέσα της. Η τέχνη γεννιέται από τις κακοτεχνίες του κόσμου» αναφέρει ο Αντρέι Ταρκόφσκι.

Έναρξη προγράμματος την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 στις 10:00 το πρωί.

Οργάνωση και υπεύθυνη υλοποίησης προγράμματος: Ελένη Τάκη, ψυχολόγος MSc, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.Χ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28213 40400 και 2821340518 (πρωινές ώρες) και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

www.voltarakia.gr