Ξενάγηση στην Κνωσό
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024, 11:00
Κνωσός
Δωρεάν

Η Ενορία Φορτέτσας Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ξεναγό και συγγραφέα κ. Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη, διοργανώνει  ξενάγηση στο ανάκτορο της Κνωσού με δωρεάν είσοδο την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.

Μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και το καθιερωμένο κέρασμα στην αίθουσα, θα πάει ο καθένας με δικό του μεταφορικό μέσο στην Κνωσό στις 10:45 π.μ. Το ραντεβού έχει δοθεί στην είσοδο στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η ξενάγηση. 
 
Οι συμμετέχοντες χρειαστούν ακουστικά για την ξενάγηση (2€ χρέωση) μετά το τέλος της ξενάγησης θα τα παραδώσουν στον υπεύθυνο. Αυτό θα είναι και το μόνο έξοδο για τους συμμετέχοντες, μια που η ξενάγηση προσφέρεται εθελοντικά από την κ. Σφακάκη και η είσοδος στο αρχαιολογικό χώρο είναι ελεύθερη τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
 
Για πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 6946 647304 τον π. Πέτρο. Εκ μέρους των διοργανωτών παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγκαίρως την συμμετοχή τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.