Μας καλούν στον Ψηλορείτη
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024, 10:00
Ανώγεια
Δωρεάν

Ευκαιρία για βολταράκι χειμερινό, στης Κρήτης το ψηλότερο βουνό! Το Κέντρο Ενημέρωσης του Γεωπάρκου Ψηλορείτη στα Ανώγεια θα είναι πλέον ανοικτό και τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.

Ξεκινώντας από το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, το Κέντρο Ενημέρωσης θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, καλωσορίζοντας επισκέπτες κι επισκέπτριες που θα έχουν διάθεση να γνωρίσουν το Γεωπάρκο Ψηλορείτη, μέσα από ξεναγήσεις σε διοράματα, περιηγήσεις εικονικής πραγματικότητας και δραστηριότητες απασχόλησης για τα παιδιά.

Το Κέντρο Ενημέρωσης του Γεωπάρκου βρίσκεται στην είσοδο των Ανωγείων, πλησίον της διασταύρωσης για Ηράκλειο (κτίριο ΑΚΟΜΜ). Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, κατά τις ώρες 9:00 - 16:00 και τα Σαββατοκύριακα κατά τις ώρες 10:00 - 13:00, όπως προαναφέρθηκε.

Ο Ψηλορείτης είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης. Η αναγνώρισή του ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο με μεγάλη γεωλογική, φυσική και πολιτισμική αξία είναι σημαντικό για το νησί. Μεταξύ άλλων προς την κατεύθυνση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που χρόνια ακούμε, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να δούμε στην Κρήτη... 

Το χρονικό της αναγνώρισης του Ψηλορείτη ως παγκόσμιο Γεωπάρκο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

www.voltarakia.gr