Δράση «ΟρηΒατώ»
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024, 19:00
ΚΑΜ

Στην αίθουσα του ΚΑΜ στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19.00 η επίσημη παρουσίαση της φιλανθρωπικής δράσης «ΟρηΒατώ», της ομάδας στήριξης "Συνάνθρωπος".

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Πέντε έμπειροι ορειβάτες μεταφέροντας το μήνυμα του εθελοντισμού περπάτησαν, αναρριχήθηκαν για πέντε ημέρες τις 55 κορυφές των Λευκών Ορέων διανύοντας μία απόσταση 130 χιλιομέτρων. Ξεκινώντας από το Καταφύγιο Καλλέργη την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, η πορεία που ακολουθήθηκε είναι 19/09 πορεία και διανυκτέρευση στην Σβουρηχτή, 20/09 πορεία και διανυκτέρευση στις Ρουσσιές, 21/09 πορεία και διανυκτέρευση στην Αμμουτσερά, 22/09 πορεία και διανυκτέρευση στην Λιβάδα ή Κανάκη Ρουσσιά και 23/09 επιστροφή από την Θερισιανή Μαδάρα. Κόντρα στις καιρικές συνθήκες, από την απόλυτη ζέστη στο πολύ κρύο και τις ριπές αέρα, οι ορειβάτες μας ήταν απόλυτα συνεπείς στο ραντεβού τους και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον στόχο τους προσθέτοντας έναν ακόμα προσωπικό για τους ίδιους και συλλογικό για την ομάδα μας άθλο.

Παράλληλα με την ανάβαση διοργανώθηκαν και άλλες δράσεις. Το σύνθημα δόθηκε 2 ημέρες νωρίτερα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και στις 21.00’ το βράδυ στο Οροπέδιο του Ομαλού-Ξυλόσκαλο όπου ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας οργάνωσε Βραδιά Αστροπαρατήρησης, ενώ παρακολουθήσαμε με μεγάλη συγκίνηση και την ομάδα ΚΔΑΠ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, πολιτιστική ομάδα ατόμων με αναπηρία, στην θεατρική παράσταση «Νεράιδες και Παληκάρια» σε διάφορους θεατρικούς χώρους του Νομού μας και συγκεκριμένα την Τετάρτη 20/09 στο Καστέλι Κισάμου και το Σάββατο 23/09 στο Θέατρο Μαχαιρών Αποκορώνου.

Η αθλητική – φιλανθρωπική δράση «ΟρηΒατώ», γίνεται για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας. Πέρα από την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών ορειβατών, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας και του ΚΔΑΠ Ατλαντίδα τους οποίους ευχαριστούμε, ευχαριστούμε επίσης για την στήριξη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους Αποκορώνου, Κισσάμου, Πλατανιά, Χανίων και Σφακίων, το Επιμελητήριο Χανίων και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Επιθυμία μας είναι να σας έχουμε μαζί μας στην εκδήλωση αυτή, ώστε να τιμήσουμε όλοι μαζί τους ορειβάτες μας και όλους τους φορείς, συλλόγους, φίλους που βοήθησαν. Στο ισόγειο του ΚΑΜ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από την ανάβαση στο βουνό και τις παράλληλες δράσεις του ΟρηΒατώ".

www.voltarakia.gr