Σεμινάριο για οινόφιλους
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024, 10:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να σερβίρουμε το κρασί; Πως το αποθηκεύουμε και πως το συντηρούμε; Με τι το σερβίρουμε;

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορούμε να μάθουμε μέσα από ένα επιτυχημένο δεκάωρο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
 
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΚΕΚ στη Νέα Αλικαρνασσό το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.
 
Πρόκειται για ένα πρακτικό σεμινάριο που απευθύνεται σε: επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν στο τομέα της εστίασης.
 
Με τη συμμετοχή στο σεμινάριο και την καθοδήγηση του έμπειρου εισηγητή, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με το κρασί και τη σωστή διαχείριση του, τόσο κατά το σερβίρισμα παρέχοντας υπηρεσίες υψηλότερου επιπέδου στους πελάτες τους, όσο και ως προς την αποθήκευση και συντήρηση του.
 
Επίσης θα διευρύνουν τις ικανότητες τους στην προώθηση του κρασιού γνωρίζοντας και προτείνοντας στον πελάτη τις κατάλληλες ετικέτες κατά περίπτωση.
 
Α) Εισαγωγή στον οίνο
 
Τι είναι οίνος;
Αμπελώνας - οινοποίηση
Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ερυθρωπών & ερυθρών οίνων
Κατηγοροιοποίηση οίνων
Ελληνικός αμπελώνας
Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία
Διεθνής αμπελώνας
 
Β) Service κρασιού
 
Προέλευση φυτού & ονοματολογία
Ανάγνωση ετικέτας
Sommelier
Βασικοί τύποι οίνου
Συνθήκες συντηρησης - θερμοκρασίες
Εξοπλισμός
Service - αποφυγή προβλημάτων
Μετάγγιση οίνου
Γευσιγνωσία
Food and wine pairing
Terroir
 
Διάρκεια: 10 διδακτικές ώρες. Νέο τμήμα: Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, κατά τις ώρες 10:00 με 14:15.
 
Τιμή 120€ ανά συμμετοχή.
  
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ και να κάνετε την αίτησή σας εδώ.
  
Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
 
Εισηγητής: Ο Δημήτριος Καρακωνσταντάκης είναι πτυχιούχος του Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάτοχος WSET Level 1,2 Award in wines QCF & Certificate Μοdern Sommelier και έχει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία και εργάζεται ως Operation Manager στο ξενοδοχείο Amirandes τα τελευταία χρόνια καθώς και ως εκπαιδευτής σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ.

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου- Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302730 φαξ 2810-227189, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr