Σεμινάριο τουρισμού εμπειρίας
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, 18:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Γνωρίζουμε ότι μπορούμε όλοι να βγάλουμε χρήματα από τους τουρίστες που έρχονται για διακοπές στη χώρα μας; Και όμως, ναι! Θέλετε να μάθετε πως; Μέσα από την δημιουργία προϊόντων Τουρισμού Εμπειρίας.

Τι είναι αυτό; Θα μπορούσαμε να πούμε η αξιοποίηση των δεξιοτήτων μας.
 
Πιο συγκεκριμένα: Έστω πως είμαστε καλοί στις καταδύσεις, στο μαγείρεμα, στη φωτογραφία, στην ποδηλασία, στην παρατήρηση πουλιών...
 
Δημιουργούμε ένα προϊόν εμπειρίας: Π.χ. πηγαίνουμε μια βόλτα στο βουνό με τουρίστες, βρίσκουμε χόρτα και κάνουμε χορτόπιτες τις οποίες τρώμε όλοι μαζί. Πάμε πεζοπορία σ' ένα φαράγγι και στη διαδρομή δίδουμε στους συνοδοιπόρους μας πληροφορίες για την περιοχή.
 
Μυούμε δηλαδή τον επισκέπτη σε μια αυθεντική εμπειρία που "μυρίζει" Κρήτη.
 
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ενδιαφέρονται για αυτό το είδος του τουρισμού.
 
Που θα βρίσκουμε πελάτες; Σ' αυτό και άλλα ερωτήματα είναι σχεδιασμένο να απαντήσει το νέο, πρωτοποριακό σεμινάριο του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου 2024.
 
Το σεμινάριο μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλοι, 
 
είτε με φυσική παρουσία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΚΕΚ στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου
 
είτε εξ αποστάσεως με σύγχρονη τελεκπαίδευση.
 
Κάντε την αίτησή σας εδώ και μάθετε πως μπορείτε να "χτίσετε" χωρίς κεφάλαιο την επιχείρηση της ζωής σας!
 
Απευθύνεται σε: Νεοεισερχόμενους στον τομέα του τουρισμού εμπειρίας. Φοιτητές του τουρισμού και άλλοι. Επιχειρηματίες ή και εργαζόμενοι σε τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια ή αλλού που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους. Μουσειοπαιδαγωγούς, Ξεναγούς. Ιδιώτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια συμπληρωματική απασχόληση. Άνεργοι που αναζητούν απασχόληση.
 
Σκοπός: Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στον τομέα του βιωματικού τουρισμού. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να σχεδιάσουν τη δική τους εμπειρία και να αξιοποιήσουν μια νέα τάση στην αγορά του τουρισμού που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Αξιοποιώντας τις γνώσεις που θα πάρουν, θα είναι σε θέση να υλοποιούν το δικό τους προϊόν εμπειρίας. Τέλος, θα μάθουν βασικές τεχνικές προώθησης τουριστικών προϊόντων εμπειρίας.
 
Ενότητες:
 
- Τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, αγροτουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός
 
- Τουρισμός Εμπειρίας Βιωματικός Τουρισμός, Ορισμός, Δυναμική, Οφέλη
 
- Έννοιες κατηγορίες και προϊόντα τουρισμού εμπειρίας
 
- Δημιουργία υπηρεσιών εμπειρίας 
 
- Το προφίλ του εμψυχωτή
 
- Marketing εμπειριών, τουριστικά πρακτορεία και on-line πλατφόρμες
 
- Οι πλατφόρμες get your guide - airbnb experiences
 
- Η μετά covid προκλητική περίοδος
 
- Η τεχνολογία σήμερα και η αξιοποίηση της «όλα έξυπνα»
 
- Ανάλυση case studies προϊόντων και υπηρεσιών, εμπειρίας
 
Διάρκεια και κόστος σεμιναρίου: 16 διδακτικές ώρες
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα και Τετάρτη από 24 Ιανουαρίου ως 5 Φεβρουαρίου 2024, κατά τις ώρες 18.00 μ.μ. - 21.15 μ.μ.
 
Προαιρετικά παρέχεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης μέσω επίσκεψης στο παραδοσιακό χωριό "Αρόλιθος" 4 ωρών με έξτρα χρέωση 25 ευρώ.
 
Εισηγητής: Ο Μιχάλης Σαλούστρος εργάζεται για πάνω από 15 χρόνια στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού όντας μέλος μιας οικογένειας με παράδοση και στα δύο. Έχει ασχοληθεί με τη μουσειο-παιδαγωγική και το θέατρο οργανώνοντας προγράμματα και εμπειρίες για παιδιά και ενήλικες. Είναι πτυχιούχος εξωτερικού στον τομέα του Business Studies & Marketing Management. Διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στη διοργάνωση γεγονότων τουριστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Ενδιαφέρεται και αναπτύσσει δράσεις στην εκπαίδευση ενηλίκων.
 
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ, ενώ για ερωτήσεις - διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2810-302730.

www.voltarakia.gr