Ταινία: "Άσπρο Πάτο"
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, 20:00
Παλιά πόλη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου προβάλει την πολυβραβευμένη συναρπαστική ταινία από τη Δανία με τίτλο "Άσπρο Πάτο - Another Round - Druk" σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ και πρωταγωνιστή τον Μαντς Μίκελσεν.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00, στο "Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών" στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.
 
Σύνοψη της ταινίας: "Μια ομάδα καθηγητών θέλει να δοκιμάσει μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, να αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευε ο Χέμινγουεϊ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα.
 
«Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στην ίδια τη ζωή. Μια εκ νέου διεκδίκηση της παράλογης σοφίας που απαλλάσσεται από κάθε αίσθηση νευρικότητας και κοινής λογικής για να κοιτάξει κατάματα την ίδια την απόλαυση και τη λαχτάρα για ζωή… με όποιες συνέπειες κι αν φέρνει αυτό.» [Τόμας Βίντερμπεργκ]"
 
Βραβεία και διακρίσεις: Απέσπασε 60 βραβεία και 70 υποψηφιότητες σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών κέρδισε το 2021 το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, το βραβείο BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και 4 βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.
 
Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά και είναι κατάλληλη για άτομα άνω των δεκαέξι ετών.