Παράσταση: "Τάξη"
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024, 19:00
Θέατρο "Κυδωνία"
12 - 16 ευρώ

Στα Χανιά, στο θέατρο Κυδωνία, παρουσιάζεται β' κύλος της παράστασης: "Τάξη", που είναι βασισμένη στο βραβευμένο θεατρικό έργο των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν «Τάξη».

Οι νέες παραστάσεις του έργου θα αρχίσουν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 
 
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, 9.00 μμ
 
Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 8.00 μμ
 
Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 7.00 μμ απογευματινή
 
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 8.00 μμ
 
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, 9.00 μμ
 
Σάββατο 27 Ιανουαρίου, 8.00 μμ
 
Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 7.00 μμ απογευματινή
 
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, 8.00 μμ
 
Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, 9.00 μμ
 
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 8.00 μμ
 
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, 7.00 μμ απογευματινή
 
Τιμή εισιτηρίου 16 ευρώ και 12 ευρώ φοιτητικό (μειωμένο).
 
Προπώληση εισιτηρίων εδώ.
 
Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα – βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, την διανομή, εισαγωγικά και πληροφοριακά κείμενα σχετικά με το έργο και φωτογραφίες από την παράσταση.
 
Λίγα λόγια για την παράσταση από τους διοργανωτές: «Ένα τολμηρό, άκρως διδακτικό και συγκινητικό κείμενο που αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα σε μια τάξη δημοτικού σχολείου και απευθύνεται πρωτίστως σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Μια αριστουργηματική σελίδα θεάτρου που μας αφορά όλους! 
 
Το έργο έχει επιλεγεί με κριτήριο τον κοινωνικό προβληματισμό σε σχέση με τα ζητήματα της εκπαίδευσης και τις μεθόδους διδασκαλίας μέσα στις σχολικές αίθουσες – ανέκαθεν μια διακεκαυμένη ζώνη εντάσεων, αντιπαραθέσεων και αμφισβητήσεων τόσο από την πλευρά των γονιών των μαθητών όσο και από την πλευρά των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών ως χωριστή κατηγορία.
 
Οι συντελεστές:
 
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης Μιχάλη Βιρβιδάκη, κοστούμια Αιμίλιου Καλογερή, συνθέσεις ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, χειρισμός φωτισμού και ήχων Ευγενίας Αναστασοπούλου και με βοηθό σκηνοθέτη τον Φώτη Κοτρώτσο.
 
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αιμίλιος Καλογερής (Ρέι ΜακΚάφερτι), Παναγιώτης Νικολιδάκης (Μπράιαν Κοστέλο αλλά και Τζέιντεν) και Ρίτα Μαρτσάκη (Ντόνα Κοστέλο αλλά και Κάιλι).
 
Από την Εταιρεία Θεάτρου "Μνήμη".